NEA

Στη Θεσσαλονίκη τσάκωσαν οδηγούς φορτηγών με παραποιημένους ταχογράφους

 Κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – 22 Φεβρουαρίου 2023 εντοπίσθηκαν συνολικά 46 οχήματα και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές σε βάρος των οδηγών και των ιδιοκτητριών εταιρειών

 Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λητής πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φορτηγών, τα οποία φέρουν μηχανισμούς επέμβασης-αλλοίωσης–παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα από 01 Ιανουαρίου έως και 22 Φεβρουαρίου 2023, διαπιστώθηκε ότι συνολικά 46 φορτηγά οχήματα (35 με αλλοδαπές πινακίδες και 11 με ημεδαπές πινακίδες κυκλοφορίας), έφεραν μηχανισμούς επέμβασης και αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου, ενώ 9 εξ αυτών είχαν απενεργοποιημένο το σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης για την επεξεργασία των καυσαερίων, με αποτέλεσμα τα οχήματα να εκπέμπουν βλαβερές ουσίες για το περιβάλλον και την υγεία του ανθρώπου.

Επιπρόσθετα, εντοπίστηκαν 28 οδηγοί φορτηγών που έκαναν χρήση κάρτας άλλου οδηγού. Σημειώνεται ότι, στους οδηγούς και στις ιδιοκτήτριες εταιρείες των προαναφερόμενων οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές, κατά περίπτωση.

Οι μηχανισμοί επέμβασης και παραποίησης των δεδομένων ταχογράφου αφαιρέθηκαν και τα φορτηγά ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία προς αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας των ταχογράφων.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!