NEA

Ηλεκτρικό βαν της Ford με 2.000 άλογα θα ανέβει το Pikes Peak

Στη φετινή ανάβαση του Pikes Peak που θα γίνει στις 25 Ιουνίου το πανίσχυρο SuperVan της Ford θα οδηγήσει ο Romain Dumas.

Πρόκειται για τον οδηγό που έχει το απόλυτο ρεκόρ στην περιβόητη ανάβαση του Κολοράντο με το ηλεκτρικό VW ID. R. Σε μερικούς μήνες ο Dumas θα επιχειρήσει να κάνει ένα ακόμη ρεκόρ στην πιο απαιτητική ανάβαση στον κόσμο. Που ξεκινά από τα 1.440 μέτρα για φτάσει στα 4.302 μέτρα και οδηγοί και αυτοκίνητα να δοκιμάζουν τα όρια τους στο χείλος του γκρεμού και στις 156 στροφές της διαδρομής.

Όσο για το SuperVan που έχει επιμεληθεί η αγωνιστική ομάδα της Ford, το είχαμε δει πέρυσι στο Goodwood. Εξωτερικά έχει το αμάξωμα ενός Transit που γίνεται αγνώριστο χάρη στις αεροδυναμικής αναβαθμίσεις. Το σύστημα πρόωσης έχει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ που μαζί αποδίδουν 2.000 άλογα και χαρίζουν ένα «0-100» σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα.

Υπενθυμίζεται πως η Ford έχει κατά καιρούς παρουσιάσει πανίσχυρα βαν (όπως το Transit του 1971 με V8 από GT40) κάνοντας την προσπάθειά τους στο Pikes Peak. Για να δούμε τι θα καταφέρει φέτος το SuperVan και αν θα σημειώσει κάποιο ρεκόρ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!