NEAPINED

Γιατί οι γυναίκες γυρνούν την πλάτη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Μια έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ από την S&P Global Mobility  έδειξε ότι οι γυναίκες είναι ακόμα διστακτικές απέναντι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι βασικοί λόγοι ανησυχίας έχουν να κάνουν τόσο την αυτονομία και τον φόβο να ξεμείνουν στον δρόμο όσο και με την ασφάλεια στον τρόπο οδήγησής τους.

Το εν λόγω ζήτημα που έχει επιβεβαιωθεί και από άλλες έρευνες στην Ευρώπη προβληματίζει τις μεγάλες παραδοσιακές εταιρίες που έχουν ως στόχο να αισθάνονται οι γυναίκες το ίδιο άνετα σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο όπως σε ένα συμβατικό.

Βλέπετε, οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 41,2% κατά μέσο όρο στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της έρευνας. Ωστόσο, το ποσοστό στα ηλεκτρικά πέφτει στο 28%.

Και αν σκεφτεί κανείς πως μέχρι το 2030 τα μισά καινούργια αυτοκίνητα που θα πωλούνται παγκοσμίως θα είναι ηλεκτρικά, τότε υπάρχει ένα θεματάκι.

Μόνο η Tesla έχει υψηλότερο ποσοστό στο 35% με γυναίκες οδηγούς. Και κάπως έτσι οι Ford, VW, GM κ.α. έχουν ήδη ξεκινήσει καμπάνιες για το πόσο εύκολα στην οδήγηση και στην χρήση τους είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!