NEAPINED

Διακριτική ανανέωση για το VW ID.3

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια παρουσίας του στους δρόμους το ID. 3 ανανεώνεται στα σημεία και στο πρότυπο ενός facelift. Δίχως ουσιαστικές αλλαγές.

Οπτικά οι αλλαγές στο διακριτικά ανανεωμένο Volkswagen ID.3 δεν είναι μεγάλες και περιορίζονται στον εμπρός προφυλακτήρα, το καπό που έχει πλέον πιο έντονο ανάγλυφο, στα πίσω φώτα και σε λεπτομέρειες όπως τα διακοσμητικά αυτοκόλλητα στην πίσω κολώνα που πλέον εκλείπουν.

Μεγαλύτερες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό, με τα σκληρά πλαστικά που υπήρχαν έως τώρα να έχουν αντικατασταθεί από πιο μαλακές και πιο ποιοτικές επιφάνειες. Καλύτερες είναι και οι επενδύσεις σε καθίσματα και πόρτες που είναι πλέον από βιώσιμα υλικά.

Σημαντική είναι και η αναβάθμιση του συστήματος πλοήγησης που πλέον λειτουργεί πιο έξυπνα προκειμένου να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το χρόνο φόρτισης που ενδεχόμενα θα χρειαστεί.

Η οθόνη αφής του συστήματος infotainment έχει μεγαλώσει στις 12,0 ίντσες (από 10,0) και συνδυάζεται με την τελευταία γενιά του λογισμικού του ομίλου Volkswagen -άλλος ένας τομέας που υπήρχαν πολλά παράπονα.

Αυτό που δυστυχώς δεν έχει αλλάξει είναι οι συρόμενοι διακόπτες αφής για τον κλιματισμό και την ένταση του ήχους που παραμένουν μην φωτιζόμενοι και δύσκολοι στη χρήση το βράδυ. Εδώ βελτίωση αναμένεται από το 2024. 

Θα υπάρχει η δυνατότητα ΟΤΑ (Over The Air) αναβαθμίσεων αλλά και δυνατότητα εκ των υστέρων αγοράς στοιχείων εξοπλισμού και για όσο χρονικό διάστημα αυτά χρειάζονται (π.χ. σύστημα διζωνικού κλιματισμού για ένα ταξίδι).

Στα ηλεκτρικά μέρη δεν υπάρχουν κάποιες σημαντικές αλλαγές. Έτσι οι εκδόσεις Pro και Pro-S έχουν και πάλι τον ένα ηλεκτροκινητήρα των 204 ίππων στον πίσω άξονα. Οι μπαταρίες 58,0 kWh και 77,0 kWh εξασφαλίζουν αυτονομία 426 και 546 χιλιομέτρων, αντιστοίχως. Η μέγιστη DC ισχύς φόρτισης είναι στα 120 kW και 170 kW, ομοίως.

Η διάθεση του ανανεωμένου VW ID.3 θα ξεκινήσει το καλοκαίρι και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν προς τα τέλη του τρίτου τριμήνου του έτους. Η εισαγωγική έκδοση με τη μπαταρία των 45 kWh θα προστεθεί στην πορεία, όπως και η πιο σπορ ID.3 GTX που αναμένεται εντός της χρονιάς.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!