ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Γιατί η Tesla θέλει τις μπαταρίες της BYD;

H κινεζική εταιρία έχει να παινεύεται για τις μπαταρίες της τύπου blade που έχουν όσα πλεονεκτήματα χρειάζεται για να τις χρησιμοποιήσει μέχρι και η Tesla.

Η Tesla είναι γνωστή για τις κυλινδρικές της μπαταρίες, στο VW Group και σε άλλες εταιρίες προτιμούν τις πρισματικές. Και έρχεται η BYD με τις πλακέ μπαταρίες της, γνωστές ως blade, τις οποίες χρησιμοποιεί ήδη η Tesla στα Model Y που παράγονται στο gigafactory στο Βερολίνο.

Τι είναι όμως αυτό που ξεχωρίζει τις blade μπαταρίες; Το βασικό είναι πως έχουν βέλτιστη δομή με αποτέλεσμα η ενεργειακή πυκνότητα (περίπου στις 140 Wh/g) να είναι βελτιωμένη κατά 30% και να καταλαμβάνουν σχεδόν 50% λιγότερο χώρο από τις συμβατικές κυλινδρικές LFP (λιθίου σιδήρου-φωσφόρου).

Και για αυτό έχουν καλύτερη αναλογία βάρους/ χωρητικότητας. Κάτι το πολύ σημαντικό είναι πως σε αντίθεση με τις απλές μπαταρίες λιθίου-ιόντων, οι νέες πλακέ LFP έχουν καθόδιο σιδήρου.

Με άλλα λόγια έχουν είναι χημικά πιο σταθερές, ακόμη και στους 500 βαθμούς Κελσίου και είναι πιο ασφαλείς στην διάτρηση και δεν αναφλέγονται. Όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω βίντεο με δοκιμή διάτρησης και λοιπά τεστ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!