NEA

Στο Μεξικό επεκτείνεται η Tesla με νέο gigafactory

Στο Μεξικό επεκτείνεται η αμερικανική εταιρία Tesla, η οποία  θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης στα βόρεια της χώρας.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Μεξικού πρόσφατα, σηματοδοτώντας την ώθηση της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων να διευρύνει τις δραστηριότητές της εκτός των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η συμφωνία είναι αξίας άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Πρόεδρος Andres Manuel Lopez Obrador είπε ότι «…όλη η εταιρεία Tesla» έρχεται στο Μεξικό για να κατασκευάσει ένα «πολύ μεγάλο» εργοστάσιο αυτοκινήτων, σημειώνοντας ότι οι πιθανές επενδύσεις σε μπαταρίες εκκρεμούν ακόμη. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε τι μοντέλα θα παράγει.

Ένας Μεξικανός αξιωματούχος είπε ότι το εργοστάσιο θα είναι ένα gigafactory της Tesla που θα μπορούσε να παράγει το Semi Truck, το σπορ αυτοκίνητο Roadster και ενδεχομένως άλλα οχήματα. Ένας άλλος αξιωματούχος είπε ότι το εργοστάσιο θα μπορούσε να παράγει και (SUV).

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!