NEA

Τα επόμενα VW Golf GTI και Golf R θα είναι ηλεκτρικά

Όσοι προλαβαίνετε μπορείτε να αποκτήσετε ένα γρήγορο Golf με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Διότι τα επόμενα θα «καίνε» μόνο ηλεκτρόνια.

Το Golf στην τωρινή του γενιά είναι έτοιμο να περάσει από ένα facelift μέσα στον επόμενο χρόνο και να μείνει ως έχει μέχρι το 2027. Από εκεί και πέρα θα αντικατασταθεί από ένα νέο μοντέλο. Αυτό μπορεί να είναι το ID.2, αλλά το πιο πιθανό είναι να υπάρξει ένα ID. Golf από την στιγμή που υπάρχουν σενάρια μέχρι και για ένα ID. Beetle.

Όπως και να έχει στην Volkswagen θέλουν να διατηρήσουν τα λογότυπα GTI και R ακόμη και στα ηλεκτρικό τους Golf. Μάλιστα, αυτό θα έχει δύο μοτέρ για τετρακίνηση. Ήδη η εταιρία έχει δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής, με το πρωτότυπο ID. X, με τετρακίνηση, ισχύ 329 ίππων και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα.

Το ID.2 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2025. Επομένως, οποιαδήποτε γρήγορα μοντέλα, είτε με το λογότυπο GTI είτε με το R, έχουν προγραμματιστεί για το δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button