NEA

Η Γερμανία θέλει να εξαιρεθούν τα συνθετικά καύσιμα από το 2035

Το 2035 η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ως στόχο να τελειώσεις οριστικά τα συμβατικά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και να πωλούνται μόνο ηλεκτρικά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να ενεργήσει γρήγορα σχετικά με το εάν θα επιτρέψει τα αυτοκίνητα να κινούνται με συνθετικά καύσιμα μετά το 2035 ως μέρος του σχεδίου της για σταδιακή κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης την Τετάρτη.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Επιτροπή και τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν πέρυσι να καταργήσουν σταδιακά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης για επιβατικά αυτοκίνητα από το 2035.

Τα κόμματα του γερμανικού συνασπισμού βρίσκονται σε αντίθεση για το θέμα, με το FDP που υποστηρίζει τις επιχειρήσεις να υποστηρίζει τη χρήση συνθετικών καυσίμων ως τρόπο συνέχισης της χρήσης κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Ωστόσο, υπάρχουν αντιδράσεις έντονες και μετά την Ιταλία που έχει εκφράσει ανοιχτά την διαφωνία της έρχεται και η Γερμανία να βάλει και αυτή εμπόδια. Η Γερμανία απειλεί ότι θα μπλοκάρει την συμφωνία, καθώς αναζητά διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει εξαίρεση από τους κανόνες για τα συνθετικά καύσιμα e-fuels.

Η παρέμβαση της τελευταίας στιγμής από το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας δημιουργήσει μία ξαφνική αναστάτωση σε μία συμφωνία που φαινόταν να έχει γενικότερη αποδοχή.

Οι αντιδράσεις της Γερμανίας σε αυτό το στάδιο προκαλούν έντονο προβληματισμό, ιδίως όταν η ίδια χώρα είχε συμφωνήσει τον περασμένο Ιούνιο στις αρχικές προτάσεις του Συμβουλίου.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!