PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Μπαχρέιν: Νικητής ο Verstappen, απίστευτος ο Alonso!

Νικητής του αγώνα ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen, μαζί του στο βάθρο ο Perez για το «1-2» της Red Bull. Στο βάθρο ο τρομερός 41χρονος Alonso που άλωσε το Σακχίρ! Η Ferrari αντιμετωπίζει τους κακούς της δαίμονες με εγκατάλειψη Leclerc και τον Sainz στη 4η θέση. Βελτιωμένη αλλά όχι δυνατή όσο η Aston Martin η Mercedes. Απογοητευτικές οι McLarenκαι Alpine στο Σακχίρ.

Στο πρώτο Grand Prix της χρονιάς η εκκίνηση ήταν καθαρή με αρκετά όμως τζαρτζαρίσματα και με ωφελημένους τους Leclerc και Hamilton που ανέβηκαν από μία θέση εις βάρος του Perez και του Alonso. Ο Verstappen ήταν μπροστάρης του αγώνα για τους πρώτους γύρος με την RB19 να δείχνει πολύ δυνατή και φέτος. Ο Magnussen ήταν ο μόνος οδηγός που ξεκίνησε με σκληρή γόμα, όλοι οι άλλοι με μαλακή.

Στους πρώτους 15 γύρους η Aston Martin και ειδικότερα ο Alonso έδειξε πως για την φετινή σεζόν έχουν μεγάλη βελτίωση με τον Ισπανό να προσπερνά στον 13ο γύρο την Mercedes του Russell.

Λίγο μετά ξεκίνησαν τα πρώτα pitlanes για τις αλλαγές ελαστικών από μαλακή σε σκληρή γόμα με την Red Bull να επιλέγει διαφορετική τακτική και να κρατά την μαλακή. Εγκατάλειψη για τον Piastri στο ντεμπούτο του, καταστροφή για την McLaren με το Norris να αντιμετώπιζε προβλήματα κινητήρα.

Περνώντας περίπου στα μισά του αγώνα είχαμε πάλι αλλαγές ελαστικών με την Ferrari να αλλάζει και πάλι σε σκληρή γόμα και την Red Bull από μαλακή σε σκληρή. Τρομερή μάχη ανάμεσα στις καραβάνες στους παγκόσμιους πρωταθλητές Alonso και Hamilton με την Aston Martin να τα ρίχνει στην Mercedes!

Στον 42ο γύρο ο Leclerc εγκαταλείπει με την Ferrari να καλείται να αντιμετωπίσει ξανά προβλήματα αξιοπιστίας με το κινητήρα. Λίγο μετά η κακή μέρα ολοκληρώθηκε και για τον Ocon. O τρομερός Alonso προσπέρασε τον συμπατριώτη του Sainz και κατάφερε να περάσει στην τριάδα.

O αγώνας ολοκληρώθηκε με τη Red Bull να κάνει το «1-2» με τους Verstappen και Perez. Στο βάθρο ο απίστευτος Alonso. Πιο πίσω οι Sainz, Hamilton, Stroll, Russell, Bottas, Gasly και Albon. Ταχύτερο γύρο ο Zou.

Το πρώτο Grand Prix της χρονιάς ολοκληρώθηκε με τη Red Bull να δείχνει και πάλι πως είναι το φαβορί. Η Ferrari έχει προβλήματα τακτικής και αξιοπιστίας. Η Aston Martin είναι εντυπωσιακά βελτιωμένη χάρη στις νέες προσθήκες σε έμψυχο υλικό και με τη βασικότερη τον Alonso.

Η Mercedes θέλει αρκετά δουλειά ακόμη για να γίνει πιο ανταγωνιστική. Ουδέτερη η εμφάνιση της Alfa Romeo και της AlphaTauri. Βελτίωση για τις Williams, απογοήτευση για Alpine και McLaren.

Παρακάτω η σειρά τερματισμού στο Μπαχρέιν. Επόμενος αγώνας στη Σαουδική Αραβία (19 Μαρτίου, στις 19:00), δείτε εδώ τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!