NEA

Νέες μειώσεις τιμών ανακοίνωσε η Tesla

Νέες μειώσεις τιμών στα Tesla ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ γεγονός που αναμένεται να φουντώσει εκ νέου τη ζήτηση των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Συγκεκριμένα, η Tesla μείωσε τις τιμές στα δύο πιο ακριβά ηλεκτρικά της μοντέλα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας. Και αυτό λίγες μέρες αφότου ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ δήλωσε ότι οι πρόσφατες μειώσεις τιμών σε άλλα μοντέλα είχαν τροφοδοτήσει τη ζήτηση.

Οι μειώσεις τιμών, η πέμπτη προσαρμογή της Tesla από την αρχή του έτους, κυμαίνονταν από 4% στην έκδοση απόδοσης του Model S έως 9% στο πιο ακριβό Model X.

Ο Μασκ έχει πει επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες ότι η Tesla θα επικεντρωθεί στη μείωση των τιμών για να αυξήσει τη ζήτηση και ότι είχε σημειώσει επιτυχία στο να πυροδοτήσει παραγγελίες με παγκόσμιες εκπτώσεις που εισήχθησαν τον Ιανουάριο.

Η Tesla μείωσε τις τιμές στα αυτοκίνητά της σε όλες τις αγορές της τον Ιανουάριο, προσφέροντας εκπτώσεις έως και 20% σε αυτό που πολλοί αναλυτές θεώρησαν ως την έναρξη ενός πολέμου τιμών από τον ηγέτη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων. 

Τα Model S και Model X, που κυκλοφορούν σε βασικές εκδόσεις τετρακίνησης (AWD), αντιπροσώπευαν περίπου το 4% των παγκόσμιων παραδόσεων της Tesla το 2022.

Ο ιστότοπος της Tesla έδειξε ότι είχε μειώσει τις τιμές και στις δύο εκδόσεις του Model S κατά 5.000 δολάρια. Η βασική έκδοση του Model S μειώθηκε κατά 5% στα 89.990 δολάρια. 

Οι τιμές στις εκδόσεις του Model X παράλληλα είναι μειωμένες κατά 10.000 δολάρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή της βασικής έκδοσης AWD του Model X μειώθηκε κατά 9%, στις 99.990 δολάρια.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!