NEA

Πόσα χιλιόμετρα ουρά μπορεί να δημιουργήσει μια σύγκρουση οχημάτων στην Κηφισό;

Είναι απίστευτο, το γεγονός ότι μια μικρο σύγκρουση δημιουργεί ουρά 10 και πλέον χιλιόμετρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται με τον χρόνο εξομάλυνσης της κυκλοφορίας.

Σε σημερινή παρέμβαση ο Κίμωνας Λογοθέτης από την περιφέρεια της Αττικής παρουσίασε σε τηλεοπτική του παρέμβαση μια ουρά 10 χιλιομέτρων στον Κηφισό, μετά από ένα συμβάν στη γέφυρα των Αγίων Αναργύρων.

Συγκεκριμένα η ουρά έφτανε μέχρι την Κηφισιά αλλά και την Αττική οδό. Είναι γνωστό ότι κάθε μέρα 4 και πλέον συμβάντα λαμβάνουν χώρα στον πιο πολύπαθο δρόμο της Αττικής. Αποτέλεσμα δεκάδες ώρες ταλαιπωρίας για τους οδηγούς που καθημερινά τον διασχίζουν.

Στο μεταξύ να επισημανθεί ότι από τη 1η Δεκεμβρίου 2022 έχει δρομολογηθεί η λειτουργία πλατφόρμας με γερανό στη λεωφόρο Κηφισού για την ταχεία απομάκρυνση ακινητοποιημένων οχημάτων από διάφορες αιτίες (τρακαρίσματα, μηχανικές βλάβες, κ.α).

Η πλατφόρμα συνεπικουρεί τα οχήματα οδικής ασφάλειας κλειστού τύπου (βαν) που επιχειρούν -με ιδιαίτερη επιτυχία- στη λεωφόρο Κηφισού εδώ και δύο χρόνια. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, από 12/2021 – 11/2022, η ομάδα άμεσης επέμβασης της Περιφέρειας Αττικής έχει συμβάλει στη διαχείριση 1.004 συμβάντων.

Από αυτά το 75 %  σημειώθηκαν στην άνοδο του Κηφισού, το 62,5 % αφορούν σε μηχανικές βλάβες των οχημάτων, ενώ το ποσοστό των συγκρούσεων ανέρχεται στο 37,5 %.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!