NEAPINED

Mitsubishi: Ετοιμάζει νέα μοντέλα για την επόμενη πενταετία

Το νέο μακροπρόθεσμο πλάνο της Mitsubishi ονομάζεται «Challenge 2025» και προβλέπει μια εξηλεκτρισμένη γκάμα.

Προς το παρόν η παρουσία της Mitsubishi στην ευρωπαϊκή αγορά έχει παγώσει και βρίσκεται σε ρυθμό ρελαντί με τα rebadged νέα Colt και ASX. Ωστόσο, μέσα στην επόμενη πενταετία αναμένεται να λανσαριστούν παγκοσμίως 16 νέα μοντέλα και εκδόσεις με υβριδική, plug-in και ηλεκτρική κίνηση.

Μέχρι το 2030, η ιαπωνική μάρκα ελπίζει να έχει τις μισές παγκόσμιες πωλήσεις της να είναι αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Γι’ αυτό το λόγο σκοπεύει να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια  για την προμήθεια των απαραίτητων μπαταριών.

Έτσι, το πλάνο έως το 2025 δείχνει ότι ένα νέο pickup που έρχεται γύρω στο 2024. Πιθανότατα το νέο «αγροτικό» της Mitsubishi να ταράξει τα νερά και να έχει και ηλεκτρική έκδοση. Στα μέσα της δεκαετίας θα λανσαριστεί ένα νέο επταθέσιο SUV και ένα πενταθέσιο υβριδικό SUV.

Το σίγουρο είναι πως μέχρι το 2028 η Mitsubishi θα λανσάρει πολλά ηλεκτρικά που θα κυκλοφορήσουν και στην Ευρώπη. Αυτά θα είναι ένα pickup, ένα πενταθέσιο SUV και δύο επιπλέον EV, πάντοτε σε συνεργασία με τη Renault και τη Nissan.

Η παρουσίαση του «Challenge 2025» περιλαμβάνει επίσης κινητήρες εσωτερικής καύσης και υβριδικά μίνι βαν, μια υβριδική παραλλαγή του Xpander και ένα νέο μικρό αυτοκίνητο για την Ιαπωνία.

Για να δούμε τι από όλα αυτά θα αφορά στην Ευρώπη και τι στον υπόλοιπο κόσμο. Πάντως, μετά το 2035, η γκάμα της Mitsubishi θα αποτελείται μόνο από υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!