NEAPINED

Το EV9 είναι η ναυαρχίδα της Kia

H κορεατική εταιρία αποκτά μια νέα ναυαρχίδα που είναι ηλεκτρικά και που θα είναι διαθέσιμη και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Στις ΗΠΑ οι τιμές του Kia ΕV9 GT ξεκινούν από τις περίπου 51.400 ευρώ και η διάθεσή του θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι. Αργότερα, αναμένεται να δούμε το μεγάλο ηλεκτρικό Kia και στην Ευρώπη με τιμή πάνω-κάτω στις 70.000 ευρώ.

Μέχρι τότε βλέπουμε πως το EV9 ξεχωρίζει με το boxy αμάξωμά του με τις έντονες ακμές και τα τονισμένα φτερά, ενώ η μάσκα του είναι η «ψηφιακή» εκδοχή της γνωστής tiger face της μάρκας. Χαρακτηριστικοί είναι οι κάθετοι προβολείς και τα αντίστοιχα πίσω φώτα, ενώ υπάρχουν τόσο ποδιές όσο και ιδιαίτερης σχεδίασης ζάντες.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το ενιαίο σύνολο του ψηφιακού πίνακα οργάνων και της οθόνης αφής του συστήματος infotainment με διαγώνιο 12,3 ιντσών, ενώ έχουν υιοθετηθεί και οι διακόπτες άμεσης πρόσβασης που υπάρχουν και στο EV6.

Θα λέγαμε πως το EV9 διαφέρει ελάχιστα από το concept που είχε κάνει την εμφάνισή του πριν από περίπου δύο χρόνια και βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP του ομίλου της Hyundai που είναι τεχνολογίας 400V-800V.

Μάλιστα, το EV9 είναι το πρώτο Kia με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3, με Features on Demand -λειτουργίες με πρόσβαση όταν και για όσο τις χρειάζεται κανείς- και OTA (Over the Air) αναβαθμίσεις.

Στην πολυτελή καμπίνα η διαμόρφωση μπορεί να είναι εξαθέσια ή επταθέσια, ενώ προαιρετικά τα καθίσματα της μεσαίας σειράς μπορούν να αλλάξουν διεύθυνση κατά 180 μοίρες.

Η βασική έκδοση του EV9 είναι πισωκίνητη με 204 ίππους (339 Nm) και αυτονομία 354 χιλιομέτρων. Ο ίδιος κινητήρας με τη μεγαλύτερη μπαταρία περί των 100 kWh θα μπορεί να έχει ενέργεια με μία φόρτιση για έως 477 χιλιόμετρα.

Η τετρακίνητη έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδει συνδυαστικά 406 ίππους (615 Nm), με αυτονομία 420 χιλιομέτρων και ένα «0-100» σε 6,0 δευτερόλεπτα.

Στην έκδοση GT Line S η ροπή αυξάνεται στα 650 Nm και η επίδοση για τα 0-100 χλμ./ώρα βελτιώνεται στα 5,3 δλ. Στο μέλλον θα παρουσιαστεί και το κορυφαίο EV9 GT.


caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!