NEAPINED

VW ID. 2all: Το ηλεκτρικό με τιμή κάτω από τις 25.000 ευρώ [video]

Αυτό θα είναι το μικρότερο και προσθιοκίνητο ηλεκτρικό της Volkswagen που θα έχει τους χώρους ενός Golf και το μέγεθος και την τιμή ενός Polo. Στην παραγωγή το 2025.

To πρωτότυπο ID. 2all είναι το μοντέλο πάνω στο οποίο θα βασιστεί το μικρότερο και φτηνότερο μοντέλο της VW που με τις επιδοτήσεις (αν υπάρχουν έως τότε) θα πέφτει κάτω από το «εικοσάρικο». Θα είναι ένα από τα 10 ηλεκτρικά που ετοιμάζουν οι Γερμανοί μέχρι το 2026.

Όπως μπορούμε να δούμε το ID. 2all, το οποίο θα διαφέρει ελάχιστα από το μοντέλο παραγωγής, έχει μια ιδιαίτερα ελκυστική εμφάνιση. Η οποία στο πίσω μέρος θυμίζει κάτι από το Golf της πρώτης γενιάς και προσωπικά θεωρώ πως το πίσω τμήμα είναι πιο όμορφο από το μπροστινό. Στο οποίο δίνει έμφαση μία φωτεινή ρίγα που γεφυρώνει τους προβολείς.

Σε ότι αφορά στις διαστάσεις το μήκος φτάνει τα 4,050 μέτρα, το πλάτος τα 1,812 μέτρα και το ύψος τα 1,530 μέτρα. Το μεταξόνιο είναι στα 2.600 χιλιοστά και ενδεικτικό των πολύ καλών χώρων είναι το πορτμπαγκάζ των 490 λίτρων, χάρη και στο μεγάλο του βάθος (όπως στην περίπτωση του up!).

Το ταμπλό είναι εντελώς νέο και πέρα από την οθόνη των 10,9 ιντσών που λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας, στο μέσο υπάρχει μια μεγάλη ελεύθερη touch-screen με διαγώνιο 12,9 ιντσών. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει μία σειρά από απτικούς φωτιζόμενους διακόπτες για τις ρυθμίσεις του κλιματισμού και της έντασης του ήχου και πιο κάτω ένα πιεζοπεριστροφικό χειριστήριο για την κίνηση του αυτοκινήτου.

Είδηση αποτελεί πως το ID. 2all είναι το πρώτο ηλεκτρικό VW που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB (που για την περίσταση ονομάζεται Entry) και έχει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Ένας ηλεκτροκινητήρας 226 ίππων τους κινεί με την μπαταρία (άγνωστης προς το παρόν χωρητικότητας) να προσφέρει έως 450 χιλιόμετρα αυτονομία. Όσο για τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα με την τελική να περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα.

Η έκδοση παραγωγής του ID.2all -η οποία πιθανότατα θα ονομάζεται ID.2 όταν κυκλοφορήσει- είναι μόνο ένα από τα πολλά νέα μοντέλα. Μόνο η Volkswagen σκοπεύει να λανσάρει 10 νέα ηλεκτρικά μέχρι το 2026.

Φέτος θα λανσάρει το ανανεωμένο ID.3, το μακρύ ID.Buzz καθώς και το sedan και estate έκδοση ID.7. Ένα ηλεκτρικό κόμπακτ SUV (κάτι σαν ένα ID. Tiguan) θα κυκλοφορήσει στην αγορά το αργότερο μέχρι το 2026. Θα ακολουθήσει επίσης το ID.Golf, ενώ σχεδιάζεται και ένα μικρό μοντέλο (ίσως το ID.1) κάτω των 20.000 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button