PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Σαουδικής Αραβίας: Νίκη με Perez και 1-2 για τη Red Bull – Δικαίωση για τον Alonso!

Η Red Bull φαίνεται να κάνει πλακίτσα και το πρωτάθλημα να γίνεται προβλέψιμο. Από τη 15η θέση ο Verstappen ανέβηκε πίσω από το νικητή Perez. Η Ferrari είχε να αντιμετωπίσει την Aston Martin αλλά δεν στάθηκε αντάξια των προσδοκιών με τον άμοιρο Alonso… να κλαίει και να γελάει, αλλά τελικά να ανακτά τη θέση του στο βάθρο!

Η εκκίνηση του αγώνα ήταν καθαρή με τον Alonso να παίρνει το πλεονέκτημα της pole από τον Perez και να πετάγεται μπροστά του. Καλά ξεκίνησε και ο Russell, ενώ ο Stroll κατάφερε να προσπεράσει τον Sainz. Ωστόσο, ο Alonso πήρε ποινή 5 δευτερολέπτων (που αργότερα έγινε 10 και μετά από ένσταση του ξανάγινε 5) επειδή είχε λάθος θέση στην εκκίνηση, ήταν λίγα εκατοστά πιο αριστερά και πατούσε τη λευκή γραμμή.

Όπως ήταν αναμενόμενο η Red Bull είχε να υπολογίσει σε μία δυνατή Aston Martin και για αυτό έκανε αλλαγές στο μονοθέσιο του Verstappen που είχε ανέβει στην 11η θέση μέσα στους πρώτους 5 γύρους. Με μεσαία γόμα ξεκίνησαν σχεδόν όλοι οι οδηγοί με τον Leclerc να έχει μαλακή και να κερδίζει θέσεις προσπερνώντας τον Hamilton που έδειχνε να μην ήταν στην καλύτερη του μέρα με τα σκληρά λάστιχα. Μέχρι και ο Verstappen τον προσπέρασε στον 12ο γύρο με τις RB19 να έχουν υψηλότερη τελική από τις SF-23.

Λίγο μετά ξεκίνησαν τα πρώτα pit-stops με τις αλλαγές ελαστικών να παίζουν καθοριστικό ρόλο και με την Ferrari να επιλέγει σκληρή γόμα. Και ξαφνικά ο Stroll εγκαταλείπει από μηχανικό πρόβλημα στον 18ο γύρο φέρνοντας το safety car στην πίστα και δίνοντας την ευκαιρία στους υπόλοιπους για δωρεάν pit-stop και στον Alonso την τύχη να εκτίσει την ποινή του.

Κάπου στα μέσα του αγώνα ο Albon έμεινε από φρένα εγκατέλειψε και ο Verstappen πέρασε δεύτερος πίσω από τον Perez. Από εκεί και πέρα ο Alonso πάλευε να κρατηθεί στο βάθρο με τον Verstappen να μην μπορεί να πιάσει τον Verstappen. Πίσω από τον Ισπανό ήταν οι Mercedes και πιο πίσω οι Ferrari και πίσω από αυτές οι Alpine.

Τελικά, ο Perez κράτησε τα ηνία σε όλο τον αγώνα, ο Verstappen τερμάτισε πίσω του (έκανε και ταχύτερο γύρο) και ο Alonso κατάφερε να κάνει το 100ο του βάθρο αφού η ποινή έμεινε στα 5 δευτερόλεπτα. Έτσι, τερμάτισε 3ος και εκτός βάθρου βρέθηκε ο Russell. Τη 10άδα συμπλήρωσε ο Hamilton, οι Ferrari των Sainz και Leclerc, οι Alpine των Ocon και Gasly, καθώς και ο Magnussen. Η McLaren συνέχισε την κακή εμφάνιση της για φέτος.

Παρακάτω η σειρά τερματισμού στην Τζέντα. Επόμενος αγώνας στην Αυστραλία (Μελβούρνη, 2 Απριλίου, το πρωί στις 08:00), δείτε εδώ τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!