ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Μπορείτε να μαντέψετε ποιο ήταν ένα από τα πιο ισχυρά Golf που έχουν υπάρξει ποτέ;

Το Golf έχει περάσει από πολλές εκδόσεις και παραλλαγές, αλλά ποτέ από καμία που να είχε ένα τρίλιτρο μοτέρ με πάνω από 500 άλογα!

Φυσικά, το VW Golf GTI Roadster ήταν ένα πρωτότυπο που είχε φτιαχτεί για τον κόσμο του Gran Turismo 6. Αργότερα υλοποιήθηκε και παρουσιάστηκε το 2014 στο ετήσιο σόου της VW στο Worthersee στην Αυστρία.

Κάτω από το καπό υπήρχε ένας τρίλιτρος V6 κινητήρας με τουλάχιστον 500 άλογα που χάριζαν ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα και μία τελική στα 300 χλμ./ώρα. Όλα περνούσαν στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου DSG-7.

To διθέσιο concept είχε πολύ χαμηλό ύψος, μόλις στο 1 μέτρο με μήκος 4,16 μέτρα και ζάντες στις 20 ίντσες. Επίσης, ξεχώριζε από τις πόρτες που άνοιγαν προς τα πάνω και την τεράστια πίσω αεροτομή.

Το εσωτερικό είναι καλυμμένο από δέρμα Αλκαντάρα και είναι διαφορετικό από το Golf της εποχής, διαθέτοντας εκτός των άλλων και ένα τιμόνι που θυμίζει Formula 1.

Το πρωτότυπο Golf είχε ξεχαστεί στις εγκαταστάσεις της Volkswagen, η οποία πρόσφατα αποφάσισε να δώσει την άδεια σε έναν youtube για να μας το θυμίσει ξανά.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button