NEA

Το Kia EV5 φωτογραφίζει το επόμενο Sportage

To EV5 συμπληρώνει σταδιακά το ονοματολόγιο της ηλεκτρικής γκάμας της Kia και συμβαδίζει με την εκκεντρική σχεδίαση του EV9.

Πρόσφατα οι Κορεάτες παρουσίασαν την ηλεκτρική τους ναυαρχίδα, το EV9, που θα μπει στην παραγωγή το ερχόμενο φθινόπωρο. Και σε μία κίνηση εντυπωσιασμού δεν έχασαν καθόλου χρόνο και μας αποκαλύπτουν το πρωτότυπο EV5. Κάτι που σημαίνει πως θα υπάρξει χώρος τόσο για μεγαλύτερα όσο και για μικρότερα μοντέλα.

Όπως μπορούμε να δούμε το EV5 ξεφεύγει τελείως από τη λογική του EV6 και υιοθετεί το εμφατικό στιλ του EV9. Εννοείται πως από το μοντέλο παραγωγής θα απουσιάζουν φουτουριστικά στοιχεία όπως τα μεταμοντέρνα καθίσματα ή η αντίρροπα ανοιγόμενες πόρτες.

Προς το παρόν το βλέπουμε ως concept αλλά θα διατηρήσει το σχήμα του ώστε να αποτελέσει τον βασικό αντίπαλο των Nissan Ariya, VW ID. 4 κ.α. Λογικά το EV5 θα βασίζεται στην E-GMP πλατφόρμα.

Το EV5 προορίζεται κυρίως για την αγορά της Κίνας όπου θα λανσαριστεί από του χρόνου. Το πιο πιθανό είναι να το δούμε αργότερα, μέσα στο 2024, να κυκλοφορεί τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Βόρεια Αμερική.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!