NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Με αυτό το όχημα ξεχνάς όλα τα έξοδα

Θηριώδες λεωφορείο γίνεται σπίτι και ξεγνοιάζεις από ΕΝΦΙΑ, ρέυμα και Ε9 – Δείτε τι έκανε ένα ζευγάρι στις ΗΠΑ

Εσείς θα μένατε στο δρόμο…ή μάλλον θα περνάγατε τη ζωή σας στο δρόμο μένοντας σε ένα γιγάντιο λεωφορείο που θα το είχατε μετασκευάσει σε σπίτι; Δύσκολη ερώτηση!

Ωστόσο, το να ζεις μια ζωή στο δρόμο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές σε πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να βρείτε διαφορετικές κατασκευές με προδιαγραφές που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των ανθρώπων που ζουν σε διαφορετικές περιοχές – όπου οι δρόμοι είναι στενότεροι και υπάρχουν περισσότερα κάμπινγκ, για παράδειγμα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες ωστόσο, η μεταμόρφωση ενός παλιού σχολικού λεωφορείου είναι πλέον μοντέρνα, καθώς αυτά τα γιγάντια μηχανήματα παρέχουν αρκετό χώρο για άνετο εξοπλισμό και περισσότερο από αρκετό χώρο αποθήκευσης νερού, ενέργειας και προμηθειών.

Έχουμε δει μερικές εξαιρετικές μετατροπές μέχρι στιγμής, αλλά στις περισσότερες από αυτές δεν υπήρχε αρκετός χώρος για έναν κατάλληλο χώρο εργασίας. Το κίτρινο λεωφορείο που εμφανίζεται στο βίντεο έχει ακριβώς αυτό ως ένα από τα κύρια σημεία του: Δύο πλήρως λειτουργικά γραφεία για ένα νεαρό ζευγάρι που ζει εναλλακτικά.

Πρόκειται για ένα International RE-300 του 2004, το οποίο αγόρασαν για 7.000 δολάρια και αφαιρέθηκαν όλες οι θέσεις. Σχεδόν όλος ο εξοπλισμός που χρειάζονταν για τη μετατροπή – τα φωτιστικά, οι συσκευές, τα υλικά, οι ηλιακοί συλλέκτες κ.λπ. – αγοράστηκε κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων της Black Friday, εξοικονομώντας τους περίπου 15 % από την αγορά τους. Μόλις αγοράστηκαν τα πάντα, τα φόρτωσαν σε μερικά φορτηγά, πήγαν το λεωφορείο σε ένα κατάστημα βαρέως εξοπλισμού και άρχισαν να το αποσυναρμολογούν.

Ολη η διαδικασία από το Α έως το Ω κράτησε για το ζευγάρι περίπου δύο χρόνια, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς ολοκληρώθηκε κατά τους πρώτους 12 μήνες. Τον δεύτερο χρόνο, άρχισαν να μένουν στο λεωφορείο και συνέχισαν τη δουλειά στον ελεύθερο χρόνο τους και τα Σαββατοκύριακα. Το συνολικό κόστος μέχρι τώρα; Ο Τζος και η Έμιλυ εκτιμούν ότι αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε περίπου 80.000 δολάρια.

Χάρη στο σύστημα ηλιακών πάνελ 2.400 watt στην οροφή και τις δεξαμενές νερού και καυσίμου που είναι τοποθετημένες στο δάπεδο του λεωφορείου, αυτό το τροχόσπιτο μπορεί εύκολα να παραμείνει εντελώς εκτός δικτύου για περίπου μία εβδομάδα και ακόμη και έως δύο εβδομάδες υπό ορισμένες συνθήκες.

Τί λέτε; Μηπως να πάμε στις αποθήκες του ΟΔΥ μπας και πετύχουμε κανά καλό…λεωφορειάκι για μετατροπή;

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!