NEA

Hyundai: Δεν θα καταργήσουμε τελείως τους διακόπτες

Η Hyundai φαίνεται αποφασισμένη να μην υποκύψει εντελώς στη μόδα των οθονών και σκοπεύει να διατηρήσει όσο γίνεται περισσότερο τους φυσικούς διακόπτες.

Ο αρχισχεδιαστής της εταιρίας Sang Uup Lee δήλωσε ότι αυτό γίνεται κυρίως για λόγους ασφαλείας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «… όταν οδηγείς είναι δύσκολο να προσέχεις και την οθόνη αφής, κάτι που δεν συμβαίνει με τους φυσικούς διακόπτες». Ο ίδιος είπε επίσης ότι η Hyundai θα διατηρήσει τους διακόπτες όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι οι οθόνες να επικρατήσουν, ιδίως όταν τα αυτοκίνητα αποκτήσουν δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4. Μέχρι τότε πάντως, η Hyundai θα ακολουθήσει τον δικό της δρόμο, ακόμα και σε αυτοκίνητα φουτουριστικά σε εμφάνιση, όπως το νέο Ioniq 6.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες της ψηφιοποίησης του ταμπλό των αυτοκινήτων και της σταδιακής εξαφάνισης των φυσικών διακοπτών για χάρη των οθονών και του ελέγχου των λειτουργιών μέσω της αφής.

Όμως οι περισσότεροι καταναλωτές δηλώνουν δυσαρεστημένοι από αυτή την αλλαγή, καθώς είναι αναγκασμένοι να ψάχνουν μέσα σε μενού και οθόνες, κάτι που είναι και επικίνδυνο μιας και αποσπάται η προσοχή τους από τον δρόμο.

Η Hyundai φαίνεται αποφασισμένη να μην υποκύψει εντελώς στη μόδα των οθονών και σκοπεύει να διατηρήσει όσο γίνεται περισσότερο τους φυσικούς διακόπτες. Για παράδειγμα, στο νέο Kona υπάρχει μία μεγάλη οθόνη 12,3 ιντσών όμως παράλληλα ο οδηγός έχει στην διάθεσή του και πολλούς διακόπτες για τις πιο συχνές λειτουργίες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!