NEAPINED

Το νέο Renault Espace δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο

Το τοτέμ στα μεγάλα MPV λέει αντίο και παραδίδει την σκυτάλη σε ένα μεγάλο SUV που θα κυκλοφορήσει τόσο σε πενταθέσια όσο και σε επταθέσια έκδοση.

Όλα αυτά τα χρόνια το Espace έγραφε ιστορία ως το πρώτο μεγάλο MPV που ξεχώριζε τόσο από το ιδιαίτερα στιλ του όσο και για τα υψηλά επίπεδα πρακτικότητας. Πλέον, η κατηγορία των MPV έχει ουσιαστικά εξαφανιστεί και με τη σειρά του το Espace μεταμορφώνεται και αυτό σε ένα SUV.

Το οποίο δείχνει σε μία μεγαλύτερη εκδοχή του Austral που πρόσφατα κυκλοφόρησε και στην χώρα μας. Όπως μπορείτε να δείτε το μπροστινό μέρος είναι πανομοιότυπο, ενώ το ίδιο ισχύει για την γενικότερη σχεδίαση του αμαξώματος.

Το οποίο φτάνει τα 4,72 μέτρα και είναι 14 εκατοστά κοντύτερο από το προηγούμενο Espace. Ακόμη και έτσι υπάρχει χώρος για δύο επιπλέον καθίσματα έτσι ώστε το γαλλικό SUV να προσφέρεται και ως επταθέσιο.

Το ταμπλό έχει και αυτό υιοθετήσει την οδηγοκεντρική διάταξη με τις δύο οθόνες. Συγκεκριμένα, με τον 12άρη ψηφιακό πίνακα οργάνων και την 12άρα οθόνη αφής του OpenR.

Όσον αφορά στους χώρους για τις αποσκευές, ανάλογα με τις θέσεις των καθισμάτων στην πενταθέσια έκδοση κυμαίνεται από τα 581 έως τα 1.818 λίτρα, ενώ στην επταθέσια ξεκινά από τα 159 λίτρα και φτάνει τα 1.714.

Προς το παρόν έχει ανακοινωθεί επίσημα μία έκδοση κινητήρα. Πρόκειται για την E-Tech Full Hybrid που συνδυάζει έναν τρικύλινδρο 1.200άρη των 131 ίππων με δύο ηλεκτρικά μοτέρ για μία συνδυασμένη ισχύ στους 200 ίππους. Σχετικά με τις επιδόσεις η Renault δίνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα με την τελική να περιορίζεται.

Τέλος, να πούμε πως οι πωλήσεις του νέου Espace στις αγορές της Ευρώπης ξεκινούν αυτή την άνοιξη, ενώ στην ελληνική αγορά αν εισαχθεί θα γίνει μετά το φθινόπωρο αφού έχει δοθεί προτεραιότητα στο νέο Austral.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!