NEAPINED

Το Ford Capri θα κυκλοφορήσει ξανά

Η επιστροφή του Capri θα γίνει μόνο ως όνομα αφού η Ford σχεδιάζει το δεύτερο ηλεκτρικό της μοντέλο να είναι ένα crossover και όχι ένα σπορ μοντέλο.

Πρόσφατα η Ford παρουσίασε το νέο Explorer που θα λανσαριστεί μέσα στο 2024. Το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο κομμένο και ραμμένο πρωτίστως για τις αγορές της Ευρώπης και το πρώτο που βασίζεται στη MEB πλατφόρμα του VW Group.

Για τη συνέχεια και με δεδομένη την επιτυχία που έχει κάνει η Mustang Mach-E, οι άνθρωποι της Ford ετοιμάζονται να παρουσιάσουν του χρόνου και το δεύτερο τους ηλεκτρικό. Το οποίο πιθανότατα θα ονομάζεται Capri και το βλέπετε στην teaser κεντρική φωτογραφία, δεξιά του Explorer.

Και αυτό το ηλεκτρικό θα χρησιμοποιεί τη MEB πλατφόρμα και ο λόγος που θα επιλεχθεί η ονομασία είναι επειδή θα υπάρχουν κάποιες ρετρό αναφορές. Πάντως, το ηλεκτρικό Capri θα είναι ένα crossover, σε αντίθεση με το αρχέτυπο κουπέ. Το οποίο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη τις δεκαετίες του 1970-80 και πρόσφερε σπορ συγκινήσεις σε μια προσιτή τιμή, με μεγάλες επιτυχίες σε αγώνες.

Για τα μηχανικά μέρη και το ηλεκτρικό σύστημα, το πιθανότερο είναι ότι θα εφοδιαστεί με τα αντίστοιχα του Explorer. Τέλος, να πούμε πως η Ford προχωρά δυναμικά προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Ήδη στις ΗΠΑ είναι δεύτερη πίσω από την Tesla και μπροστά από όλους τους άλλους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!