NEAPINED

Η Lamborghini Revuelto τινάζει την μπάνκα των supercars [video]

Η Revuelto των 1.015 ίππων θα κοστίζει περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ και τα δύο πρώτα χρόνια της παραγωγής έχουν ήδη καπαρωθεί!

Η Revuelto είναι η Lamborghini της δεκαετίας και το μοντέλο που αντικαθιστά την Aventador. Επίσης, είναι η πρώτη Lamborghini που έχει plug-in υβριδική τεχνολογία με τρία ηλεκτρικά μοτέρ. Άλλωστε, αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει ο V12 των 6,5 λίτρων και να αναδείξει την ισχυρότερη Lamborghini παραγωγής που έχει υπάρξει ποτέ.

Οι επιδόσεις είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές με τα 0-100 χλμ./ώρα να αποτελούν μία διαδικασία μόλις 2,5 δευτερολέπτων και τα 0-200 χλμ./ώρα στα μόλις 7,0 δλ. Όσο για την τελική αυτή ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Σχεδιαστικά η Revuelto δείχνει απλά συναρπαστική υιοθετώντας στοιχεία από τις Sian FKP 37 και Countach LPI 800-4. Το αμάξωμα διατηρεί το σχήμα της σφήνας με τα φωτιστικά σώματα να έχουν ένα ιδιαίτερο φωτεινό ίχνος.

Από το πλάι ξεχωρίζουν οι μεγάλες εισαγωγές αέρα, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν δύο διπλές απολήξεις ψηλά και χαμηλότερα ένας άγριος διαχύτης. Αυτό που κάνει μεγάλη εντύπωση από ψηλά είναι ο γυμνός κινητήρας και το αεροδυναμικό σύμπλεγμα που δημιουργούν τα κανάλια αέρα.

Στο εσωτερικό βλέπουμε να υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και μία οθόνη αφής 8,4 ιντσών. Υπάρχει και μία 9,1 ιντσών μπροστά από τον συνοδηγό. Την προσοχή τραβούν οι πολλοί διακόπτες πάνω στο τιμόνι και ειδικότερα για το πρόγραμμα Corsa που δίνει την μέγιστη ισχύ και στον αντίποδα το EV για ηλεκτροκίνηση.



Plug-in υβριδική με 1.015 άλογα και τρία μοτέρ

H Revuelto είναι το ισχυρότερο μοντέλο που θα βγει από την Sant’ Agata και το πρώτο με τετραψήφια ισχύ. Στην καρδιά του συστήματος πρόωσης βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 λίτρων που βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο.

Είναι ο ισχυρότερος που έχει κατασκευάσει ποτέ η Lamborghini και αποδίδει 825 ίππους στις 9.250 σ.α.λ. και 725 Nm στις 6.750 σ.α.λ. Κάτι που σημαίνει πως αποδίδει 55 ίππους περισσότερα από την Aventador SVJ και ζυγίζει 218 κιλά. Το νέο σύστημα καύσης έχει αυξημένο λόγο συμπίεσης στο 12,6:1 σε σύγκριση με το 11,8:1 της Aventador Ultimae.

Ο V12 κινεί αποκλειστικά τους πίσω τροχούς. Το κιβώτιο DCT είναι ένα νέο διπλού υγρού συμπλέκτη με 8 σχέσεις (ζυγίζει 193 κιλά) που στην έξοδο του έχει ενσωματωμένο ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 150 ίππων και ροπή 150 Nm. Τα άλλα δύο μοτέρ κινούν τους μπροστινούς τροχούς, έχουν ίδια ισχύ αλλά 350 Nm. Όλα είναι τύπου αξονικής ροής. Αξιοσημείωτο είναι πως συνθέτουν μία τετρακίνηση που λειτουργεί και στο EV πρόγραμμά.

H μπαταρία είναι μία μικρή στις 3,8 kWh και βρίσκεται στο τούνελ μετάδοσης μεταξύ οδηγού και συνοδηγού. Χρειάζεται περίπου 30 λεπτά για να φορτίσει σε φορτιστή 7 kW, ενώ η αυτονομία δεν ανακοινώνεται. Εκτιμάται πάντως πως δεν θα είναι μεγαλύτερη από 3-4 χιλιόμετρα, ενώ η Lambo κάνει λόγο για 30% χαμηλότερη εκπομπή CO2 σε σχέση με την Aventador Ultimae.

Στην 60χρονη ιστορία της Lamborghini, μόνο δύο άλλα V12 αυτοκίνητα έχουν εξοπλιστεί με κιβώτιο ταχυτήτων τοποθετημένο πίσω εγκάρσια: η επαναστατική Miura που κυκλοφόρησε το 1966, η οποία υιοθέτησε επίσης μια διάταξη εγκάρσιου κινητήρα στο μεσαίο πίσω μέρος. και το Essenza SCV12, ένα υπεραυτοκίνητο εστιασμένο στην πίστα με διαμήκη κινητήρα και εγκάρσιο κιβώτιο ταχυτήτων.



Η Revuelto έχει 13 προφίλ οδήγησης

Υπάρχουν 7 βασικά προγράμματα οδήγησης (τα Recharge, Hybrid, Performance, City, Strada, Sport και Corsa) και 13 προφίλ κίνησης.

Στο City η νέα Lambo μπορεί να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά και αθόρυβα και αποδίδει 180 ίππους μάξιμουμ. Και από όσο μπορούμε να δούμε η ηλεκτρική αυτονομία που δίνει μια μικρή μπαταρία 3,8 kWh βρίσκεται κάπου στα 10 χιλιόμετρα.

Η επιλογή τους γίνεται από δύο περιστροφικούς διακόπτες στο τιμόνι. Ανάλογα με το πρόγραμμα αλλάζουν διάφορα χαρακτηριστικά, όπως η απόκριση του κινητήρα, η λειτουργία του κιβωτίου, το σύστημα πρόσφυσης κ.α.

Στο Strada η ισχύς περιορίζεται στα 886 άλογα, στο Sport στα 907, ενώ στο Corsa δεν υπάρχει κανένας περιορισμούς και είναι διαθέσιμα και τα 1.015.


Monofuselage: Το κάρμπον μονοκόκ πλαίσιο

Όπως μπορείτε να δείτε και στα βίντεο ο μονοκόκ κλωβός ονομάζεται Monofuselage και αποτελείται από πολυμερισμένα CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic) ανθρακονήματα. O κλωβός συνδυάζεται με υψηλής αντοχής αλουμινένια δομικά στοιχεία που εκτείνονται μέχρι τα άκρα του σασί.

Σε σχέση με την Aventador και σύμφωνα με την Lamborghini, το νέο πλαίσιο είναι 10% ελαφρύτερο και 25% πιο δύσκαμπτο με τον βαθμό ακαμψίας να φτάνει τα 40.000 Nm/μοίρα.



Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!