NEA

Η μείωση τιμών της Tesla έφερε απολύσεις στον ανταγωνισμό

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Lucid Group Inc δήλωσε την Τρίτη ότι θα απολύσει περίπου το 18% του εργατικού δυναμικού της, ή περίπου 1.300 υπαλλήλους, για να μειώσει το κόστος ως μέρος ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Ο κατασκευαστής του πολυτελούς σεντάν Air τον περασμένο μήνα προέβλεψε την παραγωγή του 2023 που ήταν πολύ χαμηλότερη από τις προσδοκίες των αναλυτών και ανέφερε σημαντική πτώση στις παραγγελίες κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Η εταιρεία σχεδιάζει να επικοινωνήσει με όλους τους υπαλλήλους της τις επόμενες τρεις ημέρες σχετικά με το σχέδιο, ανέφερε ο CEO Peter Rawlinson σε επιστολή, προσθέτοντας ότι το εργατικό δυναμικό της στις ΗΠΑ θα δει μειώσεις σε σχεδόν κάθε οργανισμό και επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών.

Οι ειδικοί του κλάδου λένε ότι οι μειώσεις τιμών από την κορυφαία εταιρεία Tesla Inc και η διαθεσιμότητα φθηνότερων μοντέλων EV από παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επηρεάσει τη ζήτηση για νέα οχήματα από νεοφυείς επιχειρήσεις όπως η Lucid και η Rivian Automotive Inc.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!