NEA

Νέες αυξήσεις έως και 2.000 ευρώ θα φέρει στα ΙΧ το Euro 7;

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες αντεπιτίθενται στους προτεινόμενους κανονισμούς εκπομπών ρύπων που υποστηρίζουν ότι είναι πολύ δαπανηροί, βιαστικοί και περιττοί. Στον αντίποδα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι νέοι κανονισμοί είναι απαραίτητοι για τη μείωση των επιβλαβών εκπομπών και την αποτροπή επανάληψης του σκανδάλου ντίζελ του Ομίλου Volkswagen.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι νομοθέτες θα διαπραγματευτούν φέτος τις προτάσεις Euro 7 για αυστηρότερα όρια για τις εκπομπές των αυτοκινήτων -για αυτοκίνητα ντίζελ, αλλά όχι για βενζίνη- και για βαρέα φορτηγά και λεωφορεία, συμπεριλαμβανομένων των οξειδίων του αζώτου και του μονοξειδίου του άνθρακα.

Η ΕΕ έχει σταδιακά αυστηροποιήσει τα όρια από το Euro 1 το 1992

Η πρόταση της Επιτροπής διευρύνει τις δοκιμές εκπομπών σε συνθήκες πραγματικής οδήγησης (RDE) και προσθέτει συνεχείς δοκιμές εκπομπών μέσω ενός συστήματος παρακολούθησης επί του οχήματος.

Το Euro 7 θα τεθεί σε ισχύ στα μέσα του 2025 για τα επιβατικά αυτοκίνητα και στα μέσα του 2027 για τα φορτηγά και τα λεωφορεία. Οι κανόνες μάλιστα  θα καλύπτουν επίσης τις εκπομπές των ελαστικών και των φρένων.

Στο σημείο αυτό στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της Stellantis, Carlos Tavares, λένε ότι οι κανόνες είναι «ανούσιοι», τη στιγμή που οι αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε ηλεκτρικά οχήματα και αρχίζουν να καταργούν σταδιακά τα αυτοκίνητα με ορυκτά καύσιμα.

Μάλιστα, οι κατασκευαστές (ACEA) αναφέρουν ότι το Euro 7 θα αυξήσει περαιτέρω τις τιμές των νέων αυτοκινήτων κατά 2.000 ευρώ, ενώ ένα στέλεχος της Skoda ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι η μονάδα του Ομίλου Volkswagen θα πρέπει να καταργήσει 3.000 θέσεις εργασίας.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!