NEA

Avtovaz: Στέλνει για διακοπές τους εργαζόμενους της λόγω έλλειψης ανταλλακτικών

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας, η Avtovaz, δήλωσε την Πέμπτη ότι επέβαλε ετήσιες καλοκαιρινές διακοπές τριών εβδομάδων για αρκετές εβδομάδες λόγω ελλείψεων εξαρτημάτων. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας έχει πληγεί σκληρά από τις συνέπειες των δυτικών κυρώσεων και τη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία, αφού προηγουμένως εξαρτιόταν από δυτικές επενδύσεις για ανταλλακτικά και συνεργασίες. Η εταιρεία είπε ότι εργάζεται για τη δημιουργία νέων διαδρόμων εφοδιαστικής και το 2022 βρήκε τρόπους για να αντικαταστήσει περισσότερα από 200 ανταλλακτικά αυτοκινήτων που ορισμένες χώρες αρνούνταν να εξάγουν στη Ρωσία.

«Ωστόσο, την άνοιξη του 2023, αρκετοί προμηθευτές ανταλλακτικών ειδοποίησαν την Avtovaz ότι τερματίζουν τις παραδόσεις και έσπασαν τις υφιστάμενες συμφωνίες για τη διατήρηση των παραδόσεων το 2023», ανέφερε η Avtovaz σε δήλωση. «Ως αποτέλεσμα αυτού, η αδιάλειπτη παραγωγή πλήρων οχημάτων δεν θα είναι δυνατή από το δεύτερο εξάμηνο του Μαΐου 2023».

Η καλοκαιρινή διακοπή λειτουργίας τριών εβδομάδων, που προηγουμένως είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 24 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί πλέον από τις 29 Μαΐου έως τις 19 Ιουνίου, δίνοντας στην Avtovaz περισσότερο χρόνο για να συγκεντρώσει το απόθεμα εξαρτημάτων της. Η Avtovaz είπε ότι σχεδίαζε να παράγει περισσότερα από 400.000 οχήματα το 2023, ποσό που θα ήταν υπερδιπλάσιο των πωλήσεών της το 2022 των 188.645.

Τα εργοστάσια σε όλη τη Ρωσία παρήγαγαν συλλογικά μόλις 450.000 αυτοκίνητα πέρυσι, τη χειρότερη επίδοση του κλάδου από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!