NEAPINED

H Ελλάδα έχει πιο ακριβή βενζίνη από το Λουξεμβούργο

Γιατί στην Ελλάδα η βενζίνη πωλείται ακριβότερα ακόμη και από το Λουξεμβούργο; Ποια χώρα έχει τη φθηνότερη;

Μπορεί η Ελλάδα να έχεις τις τιμές καυσίμων στο μέσο όρο της Ευρώπης, ωστόσο η χώρα μας διαθέτει την ακριβότερη βενζίνη από τη Γερμανία, τη Γαλλία αλλά και το Λουξεμβούργο, που ως γνωστοί οι μισθοί σε αυτές τις χώρες είναι σημαντικά αναβαθμισμένοι σε σχέση με το εγχώριο μέτωπο.

Στην Ελλάδα συγκεκριμένα  η τιμή της 95αρας βενζίνης κοστίζει 1.895 ευρώ όταν στη Γερμανία φτάνει τα 1.763 ευρώ, στη Γαλλία 1.879 ευρώ και στο Λουξεμβούργο μόλις 1.551 ευρώ.

Πώς γίνεται αυτό; Μα στον αυξημένο ΕΦΚ που έχουν τα καύσιμα στην Ελλάδα που φτάνει το 1 ευρώ. Δηλαδή από τα 1,895 ευρώ το 1 ευρώ είναι φόροι.

Στο μεταξύ στην Ελλάδα η προσπάθεια για μείωση των τιμών στα καύσιμα μέσω της μείωσης του ΦΠΑ προσκρούει στο φόβο ότι όποια μείωση του ΦΠΑ δεν θα περάσει στον καταναλωτή λόγω ενθυλάκωσης αυτού από τις εταιρείες πετρελαιοειδών.

Σε κάθε περίπτωση στην Ελλάδα το Fuel Pass έχει προσφέρει σημαντική ανάσα στους ιδιοκτήτες οχημάτων. Πάντως, να τονιστεί τη χαμηλότερη βενζίνη στην Ευρώπη την έχει η Ρωσία με 0,619 ευρώ και ακολουθεί η Τουρκία με 1,027 ευρώ. Ακολουθεί ο πίνακας:

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!