NEA

Είναι αναγκαίος ο σιδηρόδρομος στην Κρήτη;

«Η Κρήτη χρειάζεται έναν σύγχρονο οδικό άξονα. Πλέον, βρισκόμαστε στην τελευταία φάση πριν την ανάθεση μεγάλου μέρους του έργου για την κατασκευή»

…σημείωσε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, κ.  Νίκος Ξυλούρης τονίζοντας, ότι ο ΒΟΑΚ είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στην Κρήτη αν συνδυαστεί με την κατασκευή του νέου αεροδρομίου ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να «να επεκταθεί από το Καστέλι έως τη Σητεία».

Από το βήμα του συνεδρίου «Μεταφορές – Υποδομές» ο κ. Ξυλούρης είπε πως αυτό αποτελεί ένα απαιτητικό οικονομικά και τεχνικά έργο που, ωστόσο, είναι απαραίτητο καθώς αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω ο τουρισμός. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν, επίσης, έργα σταθερής τροχιάς.

Όπως είπε, η σιδηροδρομική σύνδεση του αεροδρομίου με το Ηράκλειο βρίσκεται σε πρώτη φάση υπογραμμίζοντας τη σημασία του έργου την ώρα που οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση της τουριστικής κίνησης έως και τα 12 εκατ. επιβατών. 

«Τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί το μεταφορικό έργο από τα λεωφορεία. Η έννοια του σιδηροδρόμου πρέπει να μπει στην Κρήτη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μία πρωτοβουλία που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα για την δημιουργία Μέσων Μεταφοράς Σταθερής Τροχιάς, που αποτελεί, όπως είπε έναν διάλογο που είχε ανοίξει για πολλά χρόνια στην Κρήτη. Τέλος, αναφέρθηκε στην πορεία της ανάπτυξης των ενεργειακών υποδομών στην Κρήτη.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!