NEAPINED

MG Cyberster: Το MG επιστρέφει!

Η κινεζική πλέον MG θα παρουσιάσει στη Σαγκάη ένα πολύ ενδιαφέρον μοντέλο που μας γυρίζει αρκετά πίσω στο χρόνο.

Αν ανήκετε στη γενιά των Generation X θα έχετε αγαπήσει τα κλασικά roadster της εποχής του Mazda MX-5, του Toyota MR2, του Fiat Barchetta ή του MG TF. Με τις όποιες ιδιαιτερότητες και αν είχε ξεχωριστά το κάθε μοντέλο και με βασικό αντικείμενο απασχόλησης την οροφή τους.

Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια και για να συνεχίσουν να υπάρχουν τα roadster η επιλογή θα είναι μόνο ηλεκτρική. Χαρακτηριστικό είναι το MG Cyberster που ετοιμάζεται να αποκαλύψει η κινεζική εταιρία στη Σαγκάη την επόμενη εβδομάδα.

Οι εικόνες που βλέπετε είναι από διαρροή και μπορούμε να έχουμε μία πρώτη γεύση από το ελκυστικό σχεδιαστικά roadster. Το οποίο φτάνει σε μήκος τα 4,535 μέτρα και είναι περίπου 62 εκατοστά μακρύτερο από ένα Mazda MX-5.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα το Cyberster θα κυκλοφορήσει αρχικά στην αγορά της Κίνας και αργότερα θα λανσαριστεί και στην Ευρώπη.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις συστημάτων πρόωσης. Το βασικό έχει ένα μοτέρ στον πίσω άξονα  με ισχύ 314 ίππων, ενώ υπάρχει και τετρακίνητη έκδοση με δύο μοτέρ και συνδυασμένη ισχύ στους 544 ίππους.

Το πισωκίνητο Cyberster έχει τελική στα 193 χλμ./ώρα και το τετρακίνητο περίπου στα 200 χλμ./ώρα. Όσο για τα 0-100 χλμ./ώρα, το τελευταίο τα ολοκληρώνει σε περίπου 3 δευτερόλεπτα.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε κάτι για τις μπαταρίες αλλά λογικά αυτές δεν θα είναι πολύ μεγάλες ώστε το απόβαρο να μην ξεφύγει από τους δύο τόνους. Ενδεχομένως να δούμε αυτή με τις 64 kWh που κινεί και το MG4, η οποία στο εν λόγω μοντέλο προσφέρει 450 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!