NEAPINED

Η νέα Porsche Cayenne έχει άρωμα από Taycan

Με έως 659 άλογα η ριζικά αναβαθμισμένη Cayenne έχει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία και τεχνολογίες από την ηλεκτρική Taycan.

Στην μακρινή Σαγκάη κάνει το ντεμπούτο της η νέα Cayenne που συνεχίζει την δυναμική της εμπορική πορεία. Πλέον, οι μπροστινοί προβολείς παραπέμπουν στην Taycan και ακόμη περισσότερο το πίσω μέρος με την χαρακτηριστική LED λωρίδα να γεφυρώνει τα φωτιστικά σώματα.

Και στο εσωτερικό υπάρχει τεχνολογική αύρα από την Taycan με μία πρόσθετη οθόνη αφής 10,9 ιντσών από τη μεριά του συνοδηγού. Στο κέντρο υπάρχει μια μεγαλύτερη στις 12,3 ίντσες, ενώ μπροστά του ο οδηγός έχει έναν νέο πίνακα 12,6 ιντσών. Μία σημαντική αλλαγή είναι η υιοθέτηση ενός διακόπτη στο ταμπλό καταργώντας τον κλασικό επιλογέα.

Η γκάμα των κινητήρων έχει ισχυρότερες εκδόσεις. Ο βασικός τρίλιτρος V6 έχει ένα turbo και αποδίδει 353 ίππους. Το ίδιο μοτέρ τοποθετείται και στην E-Hybrid, η οποία είναι plug-in υβριδική και αποδίδει συνδυαστικά 469 άλογα. Η μπαταρία είναι μεγαλύτερη στις 25,9 kWh.

Η Cayenne S έχει έναν twin-turbo V8 (αντικαθιστά τον twin-turbo V6) με 474 ίππους, ενώ η Turbo GT είναι η ισχυρότερη  με 659 ίππους, 0-96 χλμ./ώρα σε 3,1 δευτερόλεπτα και τελική στα 302 χλμ./ώρα. Κατά τα υπόλοιπα υπάρχουν βελτιώσεις και αναβαθμίσεις στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση PASM και σε διάφορα άλλα μέρη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!