PINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Toyota πειραματίζεται με καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας άνθρακα

Η Toyota επιμένει να ψάχνει εναλλακτικούς τρόπους για να κρατήσει ζωντανούς τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Και αυτή τη φορά, μαζί με την αμερικάνικη εταιρία πετρελαιοειδών Exxon βρίσκονται προχωρούν σε συνεργασία για την εξέλιξη πιο καθαρών. Αυτή η προσπάθεια στοχεύει στη μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου των υπαρχόντων οχημάτων και να προσφέρει στους καταναλωτές μια εναλλακτική λύση αντί για τη μετάβαση σε ηλεκτρικό όχημα.

Τα μείγματα βενζίνης αναπτύσσονται χρησιμοποιώντας ένα μείγμα πρώτων υλών, συμπεριλαμβανομένης της βιομάζας και της αιθανόλης, σε μια διαδικασία που στοχεύει στη μείωση των ρύπων στην εξάτμιση.

Σύμφωνα με τον Andrew Madden, αντιπρόεδρο στρατηγικής και σχεδιασμού της Exxon, αυτά τα καύσιμα θα μπορούσαν κάποια στιγμή στο μέλλον να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα έως και 75%, σε σύγκριση με την κανονική βενζίνη.

Προς το παρόν, τα καύσιμα αυτά βρίσκονται σε δοκιμαστική φάση, αλλά έχουν αποδειχθεί συμβατά με οχήματα της Toyota. Εάν είναι επιτυχές, το πρόγραμμα εναλλακτικών καυσίμων θα μπορούσε να προσφέρει μια λύση για όσους θέλουν να διατηρήσουν τα υπάρχοντα αυτοκίνητά τους ή να αναβαθμίσουν σε καθαρότερα υβριδικά ή άλλα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η Exxon και η Toyota έχουν ιστορία ανάπτυξης τεχνολογιών για τη μείωση των εκπομπών ρύπων από τις μεταφορές. Για παράδειγμα η Exxon είχε προηγουμένως διαφημίσει τα φύκια ως βιώσιμη εναλλακτική λύση στο καύσιμο ντίζελ. Αλλά και η Toyota έχει επενδύσει πολλά στην υβριδική τεχνολογία και το καύσιμο υδρογόνου ως μέρος μιας πολύπλευρης προσέγγισης για τη μείωση των εκπομπών.

Πάντως, και οι δύο εταιρείες πιστεύουν ότι παρόλο που η ζήτηση για νέα EV θα συνεχίσει να αυξάνεται, θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για μείωση των εκπομπών άνθρακα στους υπάρχοντες στόλους για την επίτευξη των κλιματικών στόχων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!