NEAPINED

Honda Civic Type R: Βασιλιάς και πάλι στο Nürburgring [video]

Το νέο Type R είναι και πάλι το ταχύτερο προσθιοκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ της Renault.

Το νέο Civic Type R έχει κάτω από το καπό του έναν δίλιτρο turbo τετρακύλινδρο των 329 ίππων και των 420 Nm. Για τα 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 5,4 δευτερόλεπτα με το κοντέρ να τερματίζει στα 275 χλμ./ώρα.

Ωστόσο, τα νούμερα των μετρήσεων δεν μπορούν να δείξουν τι μπορεί να κάνει το νέο Type R. Και δεν υπάρχει καλύτερο πεδίο δράσης από την Πράσινη Κόλαση.

Εκεί όπου οι Ιάπωνες έκαναν ένα γύρο με το Civic Type R με χρόνο 7:44,881 λεπτά εκθρονίζοντας το Mégane R.S. Trophy–R που είχε σημειώσει χρόνο 7:45,389 λεπτά.

Αξιοσημείωτο είναι πως το ρεκόρ του προηγούμενου Type R, στις αρχές του 2019, ήταν στα 7:43,8’, αλλά με γυρολόγιο στα 20,595 χιλιόμετρα. Το νέο ρεκόρ, όπως και του Renault, αφορά στη σημερινή χάραξη που έχει συνολικά 20,832 χιλιόμετρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!