NEA

Νέο ρεκόρ πωλήσεων για την Kia

Οι πωλήσεις της Kia στην Ευρώπη για το πρώτο τρίμηνο του 2023 σημειώνουν αύξηση 2,23% σε σύγκριση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), η Kia κατέγραψε τις καλύτερες επιδόσεις της στο πρώτο τρίμηνο στην ιστορία της μάρκας – με ταξινομήσεις 148.571 μονάδων.

Πρόκειται για αύξηση 2,23% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022 και  113.812 μονάδες το 1ο τρίμηνο του 2021. Μόνο το Μάρτιο πωλήθηκαν 63.053 μονάδες, αυξημένες κατά 6,9% από το Μάρτιο πέρυσι.

Αποδεικνύοντας ότι η ζήτηση για ηλεκτροκίνητα οχήματα Kia συνεχίζει να αυξάνεται, το best-seller της Kia σε όλες τις αγορές της ΕΕ, της ΕΖΕΣ και του Ηνωμένου Βασιλείου το 1ο τρίμηνο ήταν το νέο Sportage (συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών και plug-in υβριδικών εκδόσεων) με 41.275 μονάδες.

Ακολούθησε η οικογένεια Ceed (συμπεριλαμβανομένων των ήπιων υβριδικών και plug-in υβριδικών κινητήρων) με 35.207 μονάδες και του μόνο αμιγώς ηλεκτρικού Niro με 19.115 μονάδες.

Είναι σημαντικό ότι τα υβριδικά, plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα (EVs) της Kia αντιπροσωπεύουν το 35% των συνολικών πωλήσεων σε όλη την Ευρώπη, ενισχύοντας τον μετασχηματισμό της μάρκας ώστε να καταστεί πάροχος λύσεων βιώσιμης κινητικότητας στο μέλλον.

Οι πωλήσεις EV οχημάτων καθοδηγήθηκαν από το βραβευμένο EV6 και θα αυξηθούν περαιτέρω με την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου EV9 αργότερα φέτος.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!