ΑΓΩΝΕΣ

Πίστα αγώνων στο Ηράκλειο στο χώρο του αεροδρομίου; Άγνωστο το πότε θα λειτουργήσει…

O υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, «άνοιξε» παράθυρο στην προοπτική κατασκευής μιας πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού διεθνών προδιαγραφών στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Τουρισμός και Αθλητισμός» που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ειδικότερα, πρόταση του υφυπουργού είναι η κατασκευή πίστας στο χώρο του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», μόλις λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, στο Καστέλλι. Έρχεται μάλιστα σε συνέχεια της δήλωσης του Πρωθυπουργού σύμφωνα με την οποία «Η προσοχή μας θα στραφεί στην αξιοποίηση του αεροδρομίου “Καζαντζάκης”. Θα ακούσουμε τις σκέψεις και τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας. Δε θα ήθελα -σε καμία περίπτωση- να μεσολαβήσουν πάλι 18 χρόνια, όπως δυστυχώς έγινε με το Ελληνικό, από τη στιγμή, δηλαδή, που μετακινήθηκε το αεροδρόμιο στα Σπάτα, και να μείνει αυτή η πολύ σημαντική έκταση ανενεργή».

Η πρόταση στηρίζεται στις βασικές παραμέτρους ενός τέτοιου εγχειρήματος, καθώς μια πίστα ιδανικά πρέπει να βρίσκεται κοντά σε διεθνές αεροδρόμιο και σε λιμάνι, όπως και να έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών τις ημέρες των αγώνων και ακόμα ιδανικότερα, να βρίσκεται σε περιοχή με εύκρατο κλίμα, ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Η πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού περιλαμβάνει και φιλοξενία αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP. Σημειώνεται ότι ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης πρόσφατα είχε συζητήσεις με τον Carmelo Ezpeleta, επικεφαλής της εταιρείας που διαχειρίζεται εμπορικά και τηλεοπτικά το Moto GP, Dorna, αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός αγώνα στη χώρα μας. Kαι οι δυο πλευρές έχουν εκφραστεί θετικά σε μια τέτοια προοπτική και έχει διερευνηθεί το κόστος και η αποδοτικότητα μιας τέτοιας συνεργασίας.

Τελικά, φαίνεται πως η στην επόμενη κυβέρνηση πέφτει ο κλήρος για τη δημιουργικότητα πίστας αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ελπίζουμε πως η Ελλάδα θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού και μια πίστα ευρωπαϊκών προδιαγραφών κάτι που τόσο έχει ανάγκη ο μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που δικαίως θα σκέφτονται ότι χορτάσαμε από μεγάλα λόγια. Σε ό,τι αφορά το χώρο του αεροδρομίου στο Ηράκλειο προϋποθέτει την υλοποίηση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι. Δεν θα είναι έτοιμο πριν από το 2027. Άρα καλό 2030 η πίστα στο νυν αεροδρόμιο, θα πουν οι γνωρίζοντες. Εδώ υπάρχει ώριμο έργο… στην Πάτρα και ακόμα ο κόσμος του αυτοκινήτου περιμένει τον Hamilton… να τρέξει.

Ας κρατήσουμε λοιπόν μικρό καλάθι για κάθε εξαγγελία πού αφορά το θέμα της υλοποίησης πίστας στην Ελλάδα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button