NEA

Πως ο «γλάρος» της BYD σόκαρε την παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου

Ο Έλον Μασκ είπε ότι το μόνο πράγμα που εμποδίζει τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων (EV) είναι η τιμή τους. Εταιρείες όπως η BYD λύνουν αυτό το πρόβλημα στην Κίνα και ετοιμάζονται να το λύσουν για τον υπόλοιπο κόσμο. Τουλάχιστον, έτσι υποστηρίζουν οι κινέζοι.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας παρουσίασε την προηούμενη εβδομάδα το Seagull στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης, σοκάροντας αναλυτές και ανταγωνιστές.

Και αυτό χάρη στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου: αυτονομία μπαταρίας άνω των 300 χιλιομέτρων και τιμή εκκίνησης λίγο πάνω από τις 11.000 δολάρια! Περίπου το ένα τέταρτο της τιμής των περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων που κυκλοφορούν τώρα στην Ευρώπη!

«Το Seagull είναι άλλη μια εκδήλωση των επιθετικών αποπληθωριστικών πιέσεων που προέρχονται από (Κινεζικές) αυτοκινητοβιομηχανίες», δήλωσε ο αναλυτής της Morgan Stanley, Άνταμ Τζόνας, σε σημείωμα για τους επενδυτές, προβλέποντας μια «πιο επιθετική ώθηση» από κινεζικές εταιρείες για την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων εισόδου εκτός Κίνας.

Η Tesla του Μασκ μείωσε τις τιμές στις ΗΠΑ για έκτη φορά από την αρχή του έτους την Τρίτη, επιδιώκοντας να αυξήσει τη ζήτηση ενόψει της οικονομικής αβεβαιότητας και του αυξανόμενου ανταγωνισμού. Οι μειώσεις τιμών της Tesla ώθησαν άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Ωστόσο, η έκθεση της Σαγκάης και το Seagull υπογραμμίζουν μια σχετική δυναμική: οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες οδηγούν πλέον τον κόσμο στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων που ανταγωνίζονται σε τιμή και τεχνολογία για τον μέσο οικογενειακό προϋπολογισμό.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!