NEA

Πόσο ακόμη θα μειώσει τις τιμές της η Tesla;

Ακριβές νούμερο δεν υπάρχει. Όμως όπως όλα δείχνουν η Tesla θα μπορούσε να μειώσει και άλλο τις τιμές χωρίς να ενδιαφέρεται για τον περιορισμό των κερδών της.

Πρόσφατα ο Elon Musk δήλωσε ότι η Tesla είναι πρόθυμος να θυσιάσει τα κέρδη για υψηλότερους όγκους πωλήσεων βραχυπρόθεσμα, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της αυτοκινητοβιομηχανίας για περικοπές τιμών.

«Έχουμε την άποψη ότι η πίεση για υψηλότερους όγκους και μεγαλύτερο στόλο είναι η σωστή επιλογή», δήλωσε ο Musk, σύμφωνα με το Automotive News.

Μάλιστα ο Musk έφθασε στο σημείο να πει ότι η Tesla θα μπορούσε τεχνικά να πουλάει τα αυτοκίνητά της ακόμα και με «μηδενικό κέρδος». Και επισήμανε ότι θα μπορούσε αντ’ αυτού να βγάλει χρήματα στο μέλλον μέσω του αυτόνομου λογισμικού της.

Ο Musk προτιμά με αυτή την επιλογή να πουλά πολλά αυτοκίνητα παρά να έχει κέρδος, το οποίο θα προκύψει το μέλλον από τις συνδρομές και τις χρεώσεις στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Ακόμα και έτσι πάντως, τα περιθώρια κέρδους της Tesla παραμένουν από τα πιο υγιή στον κλάδο, ακόμη και μετά από πολλαπλούς γύρους περικοπών τιμών φέτος για ολόκληρη τη γκάμα των αυτοκινήτων της.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!