NEA

Ηλεκτρικά πατίνια: Μετά το Παρίσι και άλλοι δήμοι μελετούν την απαγόρευσή της κυκλοφορίας τους

Τα πάνω κάτω φέρνει η απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Παρίσι, καθώς και άλλοι δήμοι της ΕΕ σκέφτονται να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Ως γνωστό το Παρίσι δεν είναι η πρώτη πόλη που απαγορεύει τα ηλεκτρονικά σκούτερ. Το 2020, η Κοπεγχάγη απαγόρευσε στους χρήστες να σταθμεύουν σε πολλές περιοχές της πόλης. Και όταν χαλάρωσε την απαγόρευση τον επόμενο χρόνο, η πρωτεύουσα της Δανίας επέβαλε πολύ αυστηρότερους περιορισμούς σχετικά με το πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να σταθμεύσουν τα δίτροχα, με πρόστιμα για εταιρείες ενοικίασης για τυχόν εγκαταλελειμμένα ηλεκτρονικά σκούτερ.

Μετά την ψηφοφορία στο Παρίσι, οι Βρυξέλλες εξαπέλυσαν επίσης μια προειδοποίηση στους χρήστες των ηλεκτρικών πατινιών, παρόλο που δεν εξέτασαν την πλήρη απαγόρευση. Ο Έλκε Βαν ντεν Μπραντ, υπουργός Κινητικότητας των Βρυξελλών, δήλωσε: «Εάν εντός ενός έτους δεν υπάρξει βελτίωση όσον αφορά την οδική ασφάλεια και τον σεβασμό προς τους άλλους χρήστες, θα ληφθούν αυστηρότερα μέτρα».

Κίνδυνοι για την ασφάλεια

Τα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν μια ταχεία αύξηση των ατυχημάτων με ηλεκτρικά πατίνια. Το 2021 σημειώθηκαν 1.352 συγκρούσεις (2020: 460) και 1.434 θύματα (2020: 484), καθώς και 10 θάνατοι. Αν και αυτά τα περιστατικά αφορούσαν ιδιωτικά πατίνια, τα οποία είναι παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Transport for London παρέτεινε τη δοκιμή των ηλεκτρικών πατινιών μέχρι τον Μάιο του 2024, προκειμένου να συλλέξει περισσότερα δεδομένα και να δοκιμάσει νέες τεχνολογίες, όπως ηχητικές ειδοποιήσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας για τους πεζούς.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!