NEA

Πόσους φορτιστές διαθέτει η Ευρώπη; Γιατί η Κίνα πρωτοπορεί

Σημαντικό έλλειμμα στην εγκατάσταση φορτιστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρατηρείται στην Ευρώπη τη στιγμή που η Κίνα κάνει άλματα στο συγκεκριμένο πεδίο.

Ενώ ο αριθμός των σημείων φόρτισης στην Κίνα έφτασε τα 5,2 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2022, η Ευρώπη κατάφερε να εγκαταστήσει περίπου 480.000 σταθμούς φόρτισης, με μόνο το 12% να είναι συνεχές ρεύμα (DC) την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Εναλλακτικών Καυσίμων (EAFO)).

Από την άλλη πλευρά, η αγοραία αξία του ευρωπαϊκού σταθμού φόρτισης EV είναι η υψηλότερη παγκοσμίως, φθάνοντας τα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 και αναμένεται να φτάσει περίπου τα 46 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028, σύμφωνα με το Skyquest.

Παρά την πανδημία και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, η διαδικασία ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη είναι ομαλή. Το 2035, όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη αναμένεται να είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά, σύμφωνα με τη Virta Global.

Που βρισκόμαστε σήμερα:

– Το «Fit 55» στοχεύει στη μείωση των εκπομπών κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030. Στην Ευρώπη, το 70% της φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων πραγματοποιείται στο σπίτι ή στην εργασία, αλλά το 46% των κατοίκων της ΕΕ ζουν σε πολυκατοικίες και οι οικιακές φορτιστές είναι AC, με ισχύ μεταξύ 7,4-22Kw, δημιουργώντας μια πρόκληση, σύμφωνα με την Statzon.

– Η McKinsey λέει ότι η ΕΕ χρειάζεται πάνω από 3,4 εκατομμύρια δημόσιους φορτιστές μέχρι το 2030 για να επιτευχθούν οι στόχοι των μηδενικών εκπομπών. Επιπλέον, σύμφωνα με τη McKinsey, η βιομηχανία EV πρέπει να στραφεί ανάλογα με τους κανονισμούς και τους στόχους μηδενικών εκπομπών, απαιτώντας περίπου 24 γιγαεργοστάσια για την παραγωγή μπαταριών.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!