NEAPINED

Επίσημο teaser για το νέο Peugeot 2008

Ένα από τα δημοφιλέστερα μικρά SUV της αγοράς θα ανανεωθεί πολύ σύντομα – Διαδικτυακή πρεμιέρα στις 4 Μαίου.

Στις αρχές του επόμενου μήνα το Peugeot 2008 θα παρουσιαστεί στη facelift του εκδοχή για να κυκλοφορήσει από το φθινόπωρο και μετά. Οι Γάλλοι έδωσαν επισήμως ένα πρώτο teaser που δείχνει το νέο λογότυπο από το ηλεκτρικό 2008 όπου το «e» είναι πλέον κεφαλαίο. Λογικά θα δούμε και το νέο σήμα της μάρκας που έκανε ντεμπούτο στο νέο 308.

Κατά τα υπόλοιπα περιμένουμε να υπάρχουν αλλαγές στα σημεία με επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, την μάσκα και τα φωτιστικά σώματα. Κάτι ανάλογο θα δούμε να συμβαίνει και στην καμπίνα με αναβαθμίσεις περιορισμένης έκτασης, πέρα από μικρές βελτιώσεις στον διάκοσμο και ενίσχυση του ψηφιακού πακέτου.

Η αναβάθμιση θα περιλαμβάνει και βελτιωμένα συστήματα πρόωσης.Το γκρουπ Stellantis προχωρά πλέον με το νέο ηλεκτρικό σύστημα που έχουμε δει στο επίσης ανανεωμένο e-208 καθώς και στο νέο Jeep Avenger.

Έτσι, και το νέο e-2008 θα έχει το ίδιο πακέτο με την μπαταρία των 54 kWh, η οποία θα προσφέρει αυτονομία πάνω από τα 400 χιλιόμετρα. Όσο για τον ηλεκτροκινητήρα, θα είναι νέος και θα αποδίδει 20 ίππους παραπάνω, συγκεκριμένα από τους 136 στους 156.

Σχετικά με την συμβατική γκάμα αυτή θα ξεκινά και πάλι από τον 1.2 PureTech που θα αποκτήσει mild hybrid σύστημα με ηλεκτρικό μοτέρ μίζας/ γεννήτριας.

Στις δύο του εκδόσεις θα αποδίδει 100 και 130 ίππους και σύμφωνα με την εταιρία αυτό θα βελτιώσει την οικονομία και τις εκπομπές ρύπων κατά 15%.

Πιθανότατα η υβριδική υποβοήθηση να συνδυάζεται μόνο με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με έξι σχέσεις. Όσο για το ντίζελ 1.500άρη με τους 130 ίππους, λογικά θα συνεχίσει να προσφέρεται.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!