NEA

Πανάκριβες οι διακοπές με αυτοκίνητο στα νησιά

Στο «Θεό» οι διακοπές με αυτοκίνητο στην Ελλάδα φέτος – Πόσο θα κοστίσει ένα ταξίδι σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.

Απαγορευτικές διαφαίνονται οι φετινές  καλοκαιρινές διακοπές με αυτοκίνητο για τον Ελληνα. Μπορεί οι τιμές των καυσίμων να ειναι σε μια ύφεση και να μην έχουν αγγίξει ταβάνι, ωστόσο οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν τιμολογήσει πολύ ακριβά τα φετινά εισιτήρια. Αν δε, οι δυνητικοί επιβάτες επιλέξουν να κλείσουν και αυτοκίνητο τότε, μιλάμε για κόστος που φτάνει ένα μηνιάτικο για μια μέση ελληνική οικογένεια. Και εξηγούμαστε:

Πάρος – Νάξος: 116 ευρώ το αυτοκίνητο

Θέλετε να πάτε Πάρο ή Νάξο:  τα νησιά αυτά τα επιλέγουν οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες για την εγγύτητα τους με την Αθήνα και όχι μόνο. Τότε θα πρέπει να σκεφτείτε ότι το εισιτήριο κοστίζει για ένα άτομο 52 ευρώ,  ενώ το αυτοκίνητο φτάνει τα 116 ευρώ. Αρα ένα άτομο για να πάει και να επιστρέψει θέλει 284 ευρώ για ένα ταξίδι που φτάνει τις 5 περίπου ώρες. Αν τώρα μιλάμε για μια οικογένεια 4 ατόμων χωρίς καμπίνα τότε απαιτούνται 648 ευρώ,  για να πάνε Κυκλάδες. Να καλά διαβάζετε.

Μύκονος: 52 ευρώ το αυτοκίνητο 

Για την Μύκονο το εισιτήριο κοστίζει 84 ευρώ. Στο μεταξύ το αυτοκίνητο φτάνει τα  52 ευρώ το άτομο, με το αργό καράβι. Αρα το κόστος με επιστροφή για ένα άτομο από Μύκονο φτάνει τα 292 ευρώ. Το γρήγορο καράβι δεν το επιλέξαμε στην αναζήτηση γιατί το κόστος ξεφεύγει…

Άνδρος: 50 ευρώ το αυτοκίνητο 

Ακόμα και στην Ανδρο το ταξίδι φαντάζει υπερατλαντικό. Το αυτοκίνητο φτάνει τα 50 ευρώ και το εισιτήριο ανά άτομο φτάνει τα 25 ευρώ. Αρα ένα άτομο για την Ανδρο θα χρειαστεί 150 ευρώ για να πάει και να επιστρέψει.

Σάμος: 122 ευρώ το αυτοκίνητο 

Αν τώρα θέλετε να ξεφύγετε από τις Κυκλάδες και θέλετε για παράδειγμα να πάτε Σάμο, όπου η ελληνική πολιτεία εξέδωσε πέρυσι ειδικά Voucher ενίσχυσης, τότε το αυτοκίνητο απαιτεί 122 ευρώ και το άτομο απαιτεί 74 ευρώ. Αν κάνετε ωστόσο τις προσθέσεις…τότε μια οικογένεια 4 ατόμων για να επισκεφτεί την Σάμο χρειάζεται 836 ευρώ, χωρίς καμπίνα.

Κρήτη: 100 ευρώ το αυτοκίνητο 

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα για την Κρήτη. Το αυτοκίνητο κοστίζει 100 ευρώ και το εισιτήριο 48 ευρώ για την γραμμή Πειραιάς – Χανιά. Αρα μια οικογένεια 4 ατόμων θα χρειαστεί 584 ευρώ (να πάει και να έλθει), χωρίς καμπίνα.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς ότι για μια ακόμη φορά το αυτοκίνητο θα την πληρώσει τις φετινές διακοπές. Και ακριβό κόμιστρο και ακριβά καύσιμα στους ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς. Ας είμαστε προετοιμασμένοι για τιμές 2 ευρώ το λίτρο στις Κυκλάδες και όχι μόνο.

Σημ: Να επισημανθεί ότι η αναζήτηση για τα άνω εισιτήρια έχει γίνει από δικτυακούς τόπους αναζήτησης εισιτηρίων. Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι πολλές εταιρίες ωστόσο ανακοινώνουν εκπτωτικά προγράμματα προκειμένου να κάνουν πιο ελκυστικό το ταξίδι με καράβι. Στο μεταξύ πολλές εταιρείες συνεργάζονται με εταιρείες τηλεπικοινωνιών και προσφέρουν ακόμα και δωρεάν εισιτήρια. Άρα η καλή ενημέρωση πριν καταλήξετε για το εισιτήριο είναι απαραίτητη πριν να πληρώσετε.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!