NEAPINED

Αναπόφευκτα τα ειδικά τέλη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Όσο αυξάνονται οι πωλήσεις των ηλεκτρικών δεν θα διακοπούν μόνο οι επιδοτήσεις αλλά θα υπάρξουν και πρόσθετοι φόροι.

Κάτι που είναι λογικό αφού σταδιακά τα συμβατικά αυτοκίνητα που θα πωλούνται θα ξεκινήσουν να είναι λιγότερα από τα ηλεκτρικά. Φυσικά, αυτό θα γίνει σε περίπου μία δεκαετία από σήμερα, όπως μας δείχνει το παρακάτω ιστόγραμμα του ACEA.

Στο μεσοδιάστημα θα αλλάξουν όμως πολλά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα θεωρούνται προνομιούχα. Ήδη εξετάζονται κάποιοι φόροι πολυτελείας για τα ακριβότερα ηλεκτρικά, ενώ σε ορισμένες πολιτείες της Αυστραλίας υπάρχουν ειδικά τέλη κυκλοφορίας.

Ακόμη και στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Τέξας πέρασε ένας νόμος που υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων να καταβάλλουν πρόσθετο ετήσιο φόρος 200 δολαρίων. Η λογική πίσω από αυτό το ειδικό τέλος αφορά στην απώλεια περίπου 20 σεντς/γαλόνι προς όφελος της Πολιτείας.

Η απόφαση του Κυβερνήτη να περάσει αυτό το νόμο πυροδότησε άμεσες αντιδράσεις αφού οι πολίτες και ιδιοκτήτες EV τη θεωρούν παράλογη. Τόσο ως νόμο, όσο και πως ο πρόσθετος φόρος είναι πολύ υψηλός. Μάλιστα, υπάρχει και μία δόση ειρωνείας, όσον αφορά το φορολογικό αντιστάθμισμα.

Για παράδειγμα, ένας οδηγός που κινείται με ένα Tesla παίζει να πληρώνει περισσότερα σε φόρο από έναν που οδηγεί ένα μεγάλο pickup της Ram. Αλλά μιλάμε για το Τέξας, μια από τις μεγαλύτερες περιοχές σε κοιτάσματα πετρελαίου…

Όπως και να έχει στο μέλλον θα δούμε σε διάφορες αγορές και μέρη του κόσμου που να ανακοινώνουν ειδικά τέλη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού οι απώλειες από τη φορολόγηση των υγρών καυσίμων είναι τεράστιες. Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω απόδειξη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!