NEA

Η νέα BMW M5 θα είναι plug-in υβριδική με 750+ ίππους

Η νέα Σειρά 5 θα παρουσιαστεί επίσημα στις 24 Μαΐου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέσα στο 2024 θα ακολουθήσει και η νέα M5. H οποία δεν θα έχει τη μεγάλη μάσκα.

Η κορυφαία «5άρα» και ένα από τα πιο καυτά σεντάν όλων των εποχών δοκιμάζεται αυτό τον καιρό στο Nurburgring ώστε να είναι έτοιμη για να ενσωματωθεί αργότερα (μέσα στο 2024) στη νέα Σειρά 5. Η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της στις 24 του μήνα (στην πάνω φωτογραφία βλέπετε την τωρινή M5 CS των 635 ίππων.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο αλλά θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως η ισχύ θα βρίσκεται τουλάχιστον στους 750 ίππους και ίσως να αγγίζει και τους 800. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως το σύστημα πρόωσης θα είναι plug-in υβριδικό, με τη διάταξη της XM Label Red και τον V8 των 4,4 λίτρων να συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Στην XM Label Red η ισχύς είναι κοντά στους 748 ίππους αλλά στη νέα M5 θα μπορούσε να αγγίζει τα 800 άλογα. Κάτι που μπορεί να γίνει με ένα ισχυρότερο ηλεκτρικό μοτέρ που θα βοηθά τον V8 των 585 ίππων. Ταυτόχρονα, μία μπαταρία των 25,7 kWh θα προσφέρει μία αυτονομία στα 70-80 χιλιόμετρα.

Με το μπλε βλέπετε μία ψηφιακή εκδοχή από το kolesa.ru

Χάρη σε αυτή τη διάταξη η νέα Μ5 θα ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Μιλάμε για ασύλληπτες επιδόσεις όταν πρόκειται για ένα οικογενειακό σεντάν. Πάντως, η Mercedes έχει ήδη παρουσιάσει την δική της V8 πρόταση στα PHEV με την AMG S63 E Performance με τα 802 άλογα.

Όσον αφορά στη νέα Σειρά 5 θα δούμε πολλά τεχνολογικά στοιχεία από την μεγαλύτερη Σειρά 7. Θα υπάρχουν περίπου ίδιες διαστάσεις με του τωρινού μοντέλου και μόνο εξηλεκτρισμένες εκδόσεις κινητήρων με έναν πιο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!