NEA

Το καταναλωτικό κοινό παραμένει δύσπιστο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Μπορεί στην Ευρώπη (κυρίως στην Βόρεια) τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των οδηγών, αλλά το ίδιο δεν ισχύει και για την Αμερική.

Ειδικότερα στις ΗΠΑ το αγοραστικό κοινό δεν φαίνεται να είναι ενθουσιασμένο με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι πως η βενζίνη παραμένει φτηνή.

Ακόμη όμως και αν ακριβύνει οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες και τίθεται ξανά το θέμα της αυτονομίας και του χρόνου φόρτισης. Συν του ότι τα EV παραμένουν ακριβά, σύμφωνα με έρευνα της J.D. Power.

Από την άλλη, το δίκτυο φόρτισης προχωρά με ρυθμούς χελώνας. Ένα σημαντικό ζήτημα υπάρχει και με τη συντήρησή του, καθώς μία στις πέντε προσπάθειες φόρτισης σε δημόσια δίκτυα φέρεται να απέτυχε πέρυσι.

Το ποσοστό των αγοραστών νέων αυτοκινήτων που θα αποφύγουν τα EV αυξήθηκε από 18% τον Ιανουάριο σε 21% τον Μάρτιο, όπως διαπιστώθηκε σε έρευνα σε περίπου 2.000 άτομα, σύμφωνα με το Automotive News.

Επιπρόσθετα, υπάρχει ένα περίπλοκο καθεστώς για την παροχή κινήτρων και επιδοτήσεων. Πέρυσι η μέση τιμή πώλησης ενός EV ήταν σημαντικά υψηλότερη (στις 61.488 δολάρια) από εκείνη ενός συμβατικού αυτοκινήτου (στις 49.507 δολάρια), σύμφωνα με μια μελέτη της Kelley Blue Book.

Πάντως, παρά τα όποια ζητήματα υπάρχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο πωλήσεων τον Μάρτιο στο 7,3%, σε σύγκριση με το 5,5% για τον ίδιο περσινό μήνα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!