NEAPINED

Alpine A290_B: H σπορ πλευρά του Renault 5

Το σπορ σήμα της Renault δίνει τα πρώτα στοιχεία από το πρωτότυπο Α290_B που προλογίζει μια Alpine R5 έκδοση του επερχόμενου ηλεκτρικού 5.

Το Alpine A290_B μας γυρίζει αρκετά πίσω στο χρόνο αφού σχεδιαστικά διαθέτει ένα ρετρό τόνο θυμίζοντας το Renault 5 Turbo.

Ειδικότερα στο πίσω μέρος. Φυσικά, μιλάμε για ένα concept (κάτι που προλογίζει και το B από το Beta) που έχει έντονο το μοτίβο X και που ξεχωρίζει από ένα εμφατικό αεροδυναμικά παρουσιαστικό.

Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4,05 μέτρα και από πλάι ξεχωρίζουν οι ζάντες με το μονό μπουλόνι. Οι Γάλλοι έχουν κάνει σχεδόν τα πάντα για να συνδέσουν το concept με τη Formula 1.

Μέχρι και η διάταξη στο εσωτερικό έχει μια θέση για τον οδηγό που είναι τοποθετημένη στο κέντρο. Μπροστά του έχει μία οθόνη που προβάλλει στοιχεία τηλεμετρίας, ενώ όλες οι άλλες πληροφορίες προβάλλονται σε ένα HUD.

Σχετικά με το σύστημα πρόωσης αυτό αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ στον μπροστινό άξονα προσφέροντας ένα εξελιγμένο torque vectoring με πλήρως ανεξάρτητη κίνηση σε κάθε τροχό. Στη βασική έκδοση η ισχύς είναι στους 218 ίππους με το σύστημα του Renault Megane E-Tech.

Στην ισχυρότερη με τους 272 ίππους η Renault θα συνεργαστεί με τις Valeo/ Valeo-Siemens για να εξελίξει κάτι το σκληροπυρηνικό με τεχνολογία από Formula E. Θα υπάρχει ένας πρόγραμμα «ΟV», που για 10 δευτερόλεπτα θα προσφέρει ένα boost.

Η βάση είναι η πλατφόρμα CMF-BEV. Εκτός απροόπτου η μπαταρία που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι η μεγαλύτερη των 60 kWh, που έχει το Megane E-Tech και το επερχόμενο Renault 5, προσφέροντας μια αυτονομία στα περίπου 400 χιλιόμετρα.

Το μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει από το Alpine A290_Β (δίχως το Β) θα το δούμε του χρόνου. Όσο για την καυτή του εκδοχή με τους 272 ίππους, αυτή θα ακολουθήσει αρκετά αργότερα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!