NEAPINED

Αυτό είναι το νέο Honda CR-V για την Ευρώπη [video]

Αποκάλυψη για την ευρωπαϊκή έκδοση του CR-V που θα είναι και το πρώτο μοντέλο της Honda με plug-in υβριδικό σύστημα στοχεύοντας στο Toyota RAV4 Plug-in Hybrid.

Στην Ευρώπη το νέο CR-V θα είναι διαθέσιμο ως πλήρως υβριδικό e:HEV και για πρώτη στην ιστορία της Honda και ως plug-in υβριδικό e:PHEV. Και στις δύο περιπτώσεις ο κινητήρας είναι ένας δίλιτρος τετρακύλινδρος βενζίνης με άμεσο ψεκασμό και λειτουργία με τον κύκλο του Atkinson.

Το e:PHEV έχει μια μπαταρία που εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 82 χιλιομέτρων (οπότε η μπαταρία θα βρίσκεται κάπου στις 20 kWh), ενώ ενδιαφέρον είναι πως η φόρτισή της με ιδανικές συνθήκες (σε 25 βαθμούς Κελσίου), μπορεί να φορτίσει σε μόλις 2,5 ώρες.

Στο e:HEV ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι ο ίδιος με αυτόν το plug-in υβριδικού, η μπαταρία μια ιόντων λιθίου με σαφώς μικρότερη χωρητικότητα, ενώ η όλη διάταξη θα λειτουργεί με τρόπο ανάλογο με αυτόν του αντίστοιχου Civic e:HEV.

Σχεδιαστικά το νέο CR-V ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση της Honda με τις καθαρές γραμμές και την εμφατική μάσκα, η οποία θα διαφοροποιείται στις δύο εκδόσεις με τις οποίες το μεγάλο SUV θα πωλείται στην Ευρώπη.

Το εσωτερικό ακολουθεί το στυλ που παρουσιάστηκε με την τελευταία γενιά του Civic, οι χώροι είναι ακόμα πιο μεγάλοι σε σχέση με το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς (+18% για τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ) ενώ για πρώτη φορά θα χρησιμοποιείται η ομπρέλα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης με την επωνυμία Honda Sensing 360.  




Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!