NEAPINED

Το Honda e:Ny1 είναι ένα ηλεκτρικό SUV [video]

Μέσα στη χρονιά η Honda θα λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό SUV για την Ευρώπη – Θα έχει αυτονομία έως 412 χιλιόμετρα και ισχύ 204 ίππων – Είναι ο βασικός αντίπαλος του Jeep Avenger.

Το e:Ny1 (ομολογουμένως μία περίεργη ονομασία) δεν έχει καμία σχέση σχεδιαστικά με το μικρότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Honda (το e). Όπως μπορείτε να δείτε η σχεδίασή του μας παραπέμπει ευθέως σε αυτή του HR-V έχοντας μία ανάλογα μίνιμαλ και ελκυστική άποψη.

Στο μπροστινό μέρος ξεχωρίζει η κλειστή μάσκα με το κινητό κάλυμμα για την υποδοχή φόρτισης. Ο προβολείς είναι λεπτοί όπως και οι πίσω, όπου υπάρχει και η ονομασία της Honda αποτυπωμένη ολογράφως. Γενικότερα πρόκειται για ένα κόμπακτ διαστάσεων με μία πιο premium αύρα σε σχέση με το πιο «off-road» Jeep Avenger.

Στο εσωτερικό βλέπουμε μία ολοκαίνουργια διάταξη με μία μεγάλη οθόνη αφής 15,1 ιντσών, την μεγαλύτερη που έχουμε δει έως τώρα σε Honda. Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες συνδεσιμότητας, θέση για ασύρματη φόρτιση κ.α.

Η βάση του e:Ny1 είναι η ολοκαίνουργια πλατφόρμα e:N Architecture F. Τους μπροστινούς τροχούς κινεί αποκλειστικά ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 204 ίππους και ροπή 310 Nm. Μία σχετικά μεγάλη μπαταρία 68,8 kWh προσφέρει αυτονομία 412 χιλιομέτρων και ταχυφόρτιση DC σε μόλις 45 λεπτά για την φόρτιση 10-80% της μπαταρίας.

Περισσότερα για το ολοκαίνουργιο Honda e:Ny1 θα έχουμε να πούμε σε μερικούς μήνες όταν και οι Ιάπωνες θα δώσουν περισσότερα στοιχεία. Μέσα στη χρονιά η Honda θα λανσάρει το νέο CR-V που θα έχει και plug-in έκδοση, καθώς και το επίσης νέο ZR-V.




Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!