NEA

Αισχροκέρδεια για μία Toyota Corolla Morizo Edition

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά ένας ντίλερ από το Μέριλαντ των ΗΠΑ ζητά 152.000 για την πιο σκληροπυρηνική εκδοχή της GR Corolla!

Η τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης θεωρείται παράλογη αφού στην αμερικανική αγορά μια GR Corolla (δεν ειναι διαθέσιμη στην Ευρώπη) ξεκινά από τις 51.884 δολάρια. Ακόμη και… χρυσάφι να βάλει κάνεις πάνω στο αυτοκίνητο πολύ δύσκολα δικαιολογείται το τριπλάσιο της τιμής.

Η δικαιολογία που κρύβεται πίσω από την εξωφρενική τιμή είναι πως θα υπάρξουν μόλις 200 τέτοιες Corolla Morizo Edition. Οπότε ο ντίλερ λέει πως είναι ένα πολύ σπάνιο αυτοκίνητο και όποιος θέλει μπορεί να το αγοράσει. Αυτή είναι η τιμή, τόσο το πουλάω…

Τι καλό μπορεί να έχει η Morizo Edition; Καταρχήν, να πούμε πως είναι μια εργοστασιακή έκδοση που τιμά το προσωνύμιο του προέδρου της μάρκας, Akio Toyoda.

Έχει ένα πολύ πιο σπορ στήσιμο με πιο σκληρή ανάρτηση, είναι 30 κιλά ελαφρύτερη χάρη στη χρήση περισσότερου κάρμπον και την αφαίρεση των πίσω καθισμάτων, έχει ειδικά λάστιχα της Michelin, υπάρχει μία μικρή αύξηση της ροπής από τα 370 στα 400 Nm με την ισχύ του τρικύλινδρου 1.600άρη να παραμένει στους 304 ίππους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!