NEAPINED

Ford E-Tourneo Courier: Ένα ηλεκτρικό για όλες τις δουλειές [video]

Το αμιγώς ηλεκτρικό E-Tourneo Courier θα είναι διαθέσιμο από τα τέλη του 2024. Το βενζινοκίνητο Tourneo Courier EcoBoost θα μπορεί να παραγγέλνεται αργότερα φέτος το καλοκαίρι για παράδοση μέσα στη χρονιά.

Η Ford αποκάλυψε σήμερα το ολοκαίνουργιο E-Tourneo Courier στην Κοπεγχάγη της Δανίας, στο πλαίσιο του Bring On Tomorrow Live – μια εκδήλωση παρουσίασης για τη νέα, ασυμβίβαστη φιλοσοφία της Ford στην ηλεκτροκίνηση.

Κατασκευασμένο για περιπέτεια και έτοιμο για δράση, το E-Tourneo Courier είναι ένα πενταθέσιο όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων (Multi-Activity Vehicle) με ξεχωριστό σχεδιασμό εμπνευσμένο από τα SUV, που προσφέρει άφθονο χώρο για τους επιβάτες και τα πράγματά τους σε ένα συμπαγές και φιλικό για χρήση στην πόλη μέγεθος.

Η τελευταία προσθήκη στην ευέλικτη οικογένεια Tourneo της Ford διαθέτει ένα εκλεπτυσμένο σε απόδοση αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, το οποίο συμπληρώνεται από μια εκτεταμένη σειρά ψηφιακών εμπειριών και συνδεδεμένων χαρακτηριστικών που συμβάλλουν ώστε να γίνει ελκυστική και προσιτή η ιδιοκτησία ενός EV με εύκολες ενημερώσεις over-the-air για τη βελτίωση του προϊόντος με την πάροδο του χρόνου.

Το E-Tourneo Courier είναι ένα από τα 10 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που έχει δεσμευτεί να προσφέρει η Ford στην Ευρώπη μέχρι το 2024, καθώς στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές ρύπων για όλες τις πωλήσεις οχημάτων στην περιοχή μέχρι το 2035. Η εταιρεία επενδύει 50 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως μέχρι το 2026 προκειμένου να πετύχει τον στόχο των 2 εκατομμυρίων και πλέον ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το τέλος του ίδιου έτους.

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο αναμένεται να φτάσει σε όλους τους πελάτες της Ευρώπης το 2024. Ακολουθεί το Tourneo Courier με βενζινοκινητήρα EcoBoost, οι παραγγελίες του οποίου ξεκινούν φέτος το καλοκαίρι, με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται πριν από το τέλος του 2023.

Σχεδιασμένο για περιπέτεια

Το E-Tourneo Courier εξελίχθηκε εξ αρχής για να προσφέρει ευρυχωρία και πρακτικότητα σε ένα ευέλικτο και compact πακέτο. Οι κοντοί πρόβολοι και οι ευθείες γραμμές ενισχύουν το οπτικό πλάτος και τη στιβαρότητα, ενώ το εμπρός τμήμα που προορίζεται αποκλειστικά για την ηλεκτρική έκδοση διαθέτει μια φουτουριστική μπάρα φώτων που εκτείνεται από άκρη σε άκρη καθώς και τη χαρακτηριστική μάσκα της Ford με ρόμβους και επένδυση χρωμίου.

Το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων εξελίχθηκε προκειμένου να μεταφέρει πέντε ενήλικες και τις αποσκευές τους με άνεση αλλά και με βελτιστοποιημένη πρακτικότητα, αξιοποιώντας ένα διαιρούμενο σε αναλογία 60-40 πίσω κάθισμα και έναν χώρο αποσκευών με χωρητικότητα μεγαλύτερη κατά 44% σε σχέση με τον αντίστοιχο του απερχόμενου Tourneo Courier.

Οι επιβάτες επωφελούνται επίσης από τον βελτιωμένο χώρο για τους ώμους και το κεφάλι, καθώς και από μια σειρά πρακτικών επιλογών αποθήκευσης, όπως η διαμορφώσιμη κεντρική κονσόλα, η κρυφή θήκη στο χώρο αποσκευών στο πίσω μέρος και ένα frunk (front trunk – εμπρός χώρος φόρτωσης) χωρητικότητας 44 λίτρων.

Οι ενσωματωμένες ψηφιακές εμπειρίες επικεντρώνονται γύρω από το εντυπωσιακό “digiboard” που περιλαμβάνει έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 4, το οποίο ελέγχεται μέσω της μεγάλης οθόνης αφής 12 ιντσών. Η πλήρως συνδεδεμένη καμπίνα διαθέτει ασύρματο Android Auto και Apple CarPlay, καθώς και μια βάση φόρτισης τηλεφώνου για να παραμένουν όλοι συνδεδεμένοι εν κινήσει. Οι ασύρματες ενημερώσεις μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα με την πάροδο του χρόνου χωρίς να χρειάζεται επίσκεψη σε αντιπροσωπεία.

Το E-Tourneo Courier διατίθεται σε συνδυασμό με μια γκάμα κομψών εκδόσεων, συμπεριλαμβανομένου του ξεχωριστού μοντέλου Active, το οποίο προσφέρει μεταξύ άλλων χρωματική αντίθεση οροφής, εξωτερικά προστατευτικά στα τόξα των θόλων των τροχών, μπάρες οροφής και μοναδικά υφάσματα καθισμάτων.

Νέα, πλήρως ηλεκτρική εμπειρία

Ο ηλεκτροκινητήρας 100 kW (136 PS) του E-Tourneo Courier προσφέρει μία ομαλή και εκλεπτυσμένη αμιγώς ηλεκτρική εμπειρία ταξιδιού που ενισχύεται περαιτέρω χρησιμοποιώντας την επιλογή λειτουργίας one-pedal driving. Η πιο ολοκληρωμένη στην κατηγορία σουίτα προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού βοηθά επίσης να γίνεται εύκολη η οδήγηση τόσο στην καθημερινότητα όσο και στα πιο μακρινά ταξίδια, ενώ οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των προφίλ οδήγησης Normal, Eco και Slippery.

Το όχημα προσφέρει επιλογές φόρτισης AC 11 kW και DC 100 kW, ενώ η διαχείριση της φόρτισης γίνεται ευκολότερη με την ολοκληρωμένη λύση οικιακής φόρτισης της Ford, την εύχρηστη εφαρμογή (app) και τη δυνατότητα προγραμματισμού για την αξιοποίηση φθηνότερων τιμολογίων ενέργειας, όπου αυτά είναι διαθέσιμα. Μια τυπική ολονύκτια φόρτιση AC από το 10 έως το 100% της μέγιστης χωρητικότητας της μπαταρίας διαρκεί 5,7 ώρες.

Το λογισμικό της Ford και το BlueOval Charge Network, το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης στην Ευρώπη που πρόκειται να περιλαμβάνει 500.000 φορτιστές μέχρι το 2024, διευκολύνουν επίσης τη δημόσια φόρτιση. Σε έναν ταχυφορτιστή DC, οι πελάτες μπορούν να προσθέσουν 87 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόλις 10 λεπτά και να φορτίσουν την μπαταρία από το 10 στο 80% σε λιγότερο από 35 λεπτά όταν χρειάζονται ταχεία αναπλήρωση ενέργειας εκτός σπιτιού.

Το E-Tourneo Courier θα παράγεται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας από το δεύτερο εξάμηνο του 2024, μαζί με το Puma – το επιβατικό αυτοκίνητο της Ford με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη, το οποίο πρόκειται να προσφέρει μια ηλεκτρική έκδοση μέχρι το 2024.

Το ολοκαίνουργιο Tourneo Courier με υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.0L EcoBoost 125 PS θα αρχίσει να παράγεται αργότερα μέσα στο 2023.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!