NEAPINED

Έρχεται το Rafale της Renault

Είναι ένα ολοκαίνουργιο κουπέ SUV που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην 54η Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού, στο Le Bourget, στις 18 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Renault, «…το Rafale ολοκληρώνει τη σειρά της μάρκας που εφοδιάζεται με υβριδικούς κινητήρες E-Tech και βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-CD. Σε συνέχεια του Austral και του Espace, το ολοκαίνουργιο Rafale είναι το επόμενο highlight της Renault και θα ενισχύσει τη θέση της μάρκας στην κατηγορία D».

Η Renault έχει μια σύνδεση με την αεροπλοΐα από πολύ παλιά. Πρέπει να γυρίσει κανείς πίσω στο χρόνο στις αρχές του 20ου αιώνα, την εποχή που η Renault ήταν ένας πρωτοπόρος κατασκευαστής κινητήρων εσωτερικής καύσης για αυτοκίνητα, καθώς και για τρένα και αεροπλάνα.

Το 1933, η Renault ανέλαβε τη Caudron, έναν άλλο κατασκευαστή, και ίδρυσε τη Caudron-Renault. Όλα τα αεροπλάνα πήραν το όνομά τους από έναν χαρακτηριστικό άνεμο. Αντίστοιχα, το C460, ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αεροπλάνο που κατασκευάστηκε για να σπάει ρεκόρ, μετονομάστηκε σε Rafale το 1934.

Η Renault επανασυνδέεται με την ιστορία της και αξιοποιεί τα χαρακτηριστικά του θρυλικού Caudron Rafale σε ένα νέο αυτοκίνητο υψηλής ποιότητας».

Προσεχώς, η γαλλική εταιρία αναμένεται να δώσει περισσότερα στοιχεία για το Rafale.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!