PINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έρχεται η εφαρμογή που θα κάνει το αυτοκίνητο σας απαραβίαστο

Αλλάζουν τα δεδομένα στην ασφάλιση αυτοκινήτου ειδικά σε ό,τι αφορά την κάλυψη της κλοπής – Επαναστατική εφαρμογή από τη Continental.

Με δεδομένο το γεγονός ότι όλα ανεξαιρέτως τα συστήματα αποτροπής μια κλοπής (συναγερμοί – GPS κλπ.) παραβιάζονται από τους επιτήδειους η επανάσταση που έρχεται σχετίζεται με τη βιομετρία, που φιλοδοξεί να βάλει τέλος στις κλοπές των οχημάτων.

 Τι κάνει η βιομετρία; 

Η λειτουργία δεν είναι καινούρια, πολλοί χρήστες είναι ήδη εξοικειωμένοι από την αναγνώριση προσώπου στα κινητά τους. Αυτή η υπηρεσία παίρνει τώρα τον δρόμο και για τα οχήματα, με τη βιομετρική αναγνώριση του οδηγού να αναβαθμίζει χωρίς αμφιβολία την αντικλεπτική προστασία του αυτοκινήτου. Έτσι, η Continental και η Trinamix, εταιρία ανάπτυξης βιομετρικών λύσεων, ανεβάζουν πίστα στη διάδραση ανάμεσα στον οδηγό και το αυτοκίνητό του.

Η βιομετρική αναγνώριση οδηγού βραβεύτηκε με το CES Innovation Award 2023 στην κατηγορία «Vehicle Tech & Advanced Mobility» στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας. Στην Ευρώπη, το νέο σύστημα επρόκειτο να παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

Το Driver Identification Display είναι το πρώτο αυτόματο σύστημα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο επιτρέπει ανέπαφη και ασφαλή ταυτοποίηση του οδηγού και συμβάλλει στην αποφυγή απόπειρας απάτης και κλοπής.

Και λέμε κλοπής γιατί το σύστημα διασφαλίζει ως το αυτοκίνητο θα πάρει μπροστά μόνο μετά την επιτυχή ταυτοποίηση του ανθρώπου που κάθεται στη θέση του οδηγού. 

Βιομετρική αναγνώριση προσώπου και άλλες δυνατότητες

Εκτός από το να ξεκινά το αυτοκίνητο μόνο με τον ιδιοκτήτη του στο τιμόνι, το σύστημα προσφέρει ασφαλείς συνθήκες και για άλλες διαδικασίες, όπως ηλεκτρονικές πληρωμές – στο βενζινάδικο, για παράδειγμα, στο πάρκινγκ ή στα διόδια αλλά και στην ενοικίαση αυτοκινήτων. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πληρωμές σε app stores ή για πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες.

Η ενσωματωμένη κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πιο φλέγοντα θέματα της οδήγησης, όπως ας πούμε να «διαβάσει» την κούραση του οδηγού και να τον προειδοποιήσει για την ενδεχομένως μη ασφαλή οδήγηση. Μάλιστα για να το κάνει αυτό δεν χρειάζεται επιπλέον αισθητήρες.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!