NEA

Το πρώην εργοστάσιο της Toyota στη Ρωσία θα παράγει φορτηγά

Στο πρώην εργοστάσιο της Toyota στην Αγία Πετρούπολη, η παραγωγή ενός νέου φορτηγού Almaz-Antey μπορεί να ξεκινήσει ήδη από το 2024.

Το φορτηγό που παρουσίασε το ρωσικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου συναρμολογήθηκε από το εργοστάσιο αυτοκινήτων στο Μπριάνσκ.

Ωστόσο, η αμυντική επιχείρηση εξετάζει την παραγωγή 2 χιλιάδων τέτοιων οχημάτων ετησίως στις «πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις της Toyota», οι οποίες δεν προορίζονται για την παραγωγή φορτηγών, αλλά πηγές της Kommersant υποστηρίζουν ότι τέτοιοι όγκοι μπορούν να συλλεχθούν «σε χειροκίνητη λειτουργία».

Σύμφωνα με ειδικούς, η επιλογή οφείλεται στην ανάγκη για προσωρινή φόρτωση του εργοστασίου στην Αγία Πετρούπολη, το οποίο μετά την αποχώρηση της Toyota έχει μεταφερθεί στο κράτος, καθώς και στην υψηλή φόρτωση της δυναμικότητας του εργοστασίου στο Μπριάνσκ.

Το εργοστάσιο αυτοκινήτων «Almaz-Antey» στο Bryansk παράγει ειδικά τροχοφόρα σασί και τρακτέρ (Tractor unit) με υψηλή ικανότητα αντοχής στο έδαφος. Τα προϊόντα του εργοστασίου χρησιμοποιούνται κυρίως σε οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αεράμυνας.

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου, Denis Manturov, δήλωσε επίσης ότι στο εργοστάσιο της Toyota αναπτύσσεται η παραγωγή ενός άλλου έργου Almaz-Antey, του ηλεκτρικού crossover e-Neva, από το 2026.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!